Wednesday, October 9, 2013

 

Mentinerea greutatii corporale in limitele normale

Intensitatea arderilor specifice fiecarui organism in parte si felul cum si cu ce ne alimentam determina greutatea corporala .

Astazi exista sute de metode de slabire ,insa majoritatea sunt deficitare .In principal,acestea se axeaza pe:

1)Folosirea de medicamente,produse chimice,a caror ingestie mareste eliminarea de apa; cind se opreste folosirea produsului respectiv, apa se cumuleaza extrem de repede la loc. Aceasta metoda este periculoasa prin dereglarea de metabolism pe care o produce .

2) Dieta slab calorica -corpul este slabit pe seama distrugerii proteinelor sau a altor nutrienti.

Scaderea rapida in greutate nu este recomandata , uneori poate fi fatala.

Metode eficiente si inofensive de slabire si de mentinere a greutatii corporale in limite normale:

Dieta cu aport normal de proteine (aprox.50 g/zi); cu aport scazut de grasimi ,in special din cele animale ;cu aport normal de de carbohidrati simpli (zahar,miere)

- Eercitiu fizic zilnic -40 minute

- Activitate sustinuta -nu sedentarism

- A mesteca bine alimentele , a se bea multa apa intre mese

- Mic dejun consistent

- Prinz moderat

- Cina -cu 4 ore inainte de culcare pentru persoanele cu greutate normala ; cu 5 ore inainte de culcare pentru persoanele care au in plus 2-3 kg;cu 6 ore inainte de culcare pentru persoanele care au 5 kg in plus ;ultima masa din zi la ora 14 cine are mai mult de 10kg in plus.

Regula aceasta este foarte importanta , cu efecte sigure si se bazeaza pe rationamentul ca dimineata arderile din corp sunt foarte intense (deci nu asimilam), iar cu cit ne apropiem de noapte , arderile sunt tot mai slabe si asimilam tot mai mult.Ce este de facut practic?

Pentru ca , de regula , oamenii maninca cel mult seara ,tirziu dupa ce vin de la serviciu, infometati, aproape fara sa manince nimic in cursul zilei , iar uneori nu servesc nici macar micul dejun , singura solutie (cere doar 3 zile grele!) este de a muta masa copioasa de seara , care este de fapt masa principala a zilei , pe a doua zi dimineata!

Dupa citeva zile ,totul intra in rutina si devine foarte simplu.Instinctul de a minca ceva in timpul serii trebuie tinut sub controlprin ingerarea de apa , cite o inghititura de fiecare data cind avem senzatia de foame!Este nevoie ,desigur , de vointa ,insa efectele sunt sigur. Sunt persoane care au slabit astfel 10kg. in 3 luni si apoi ,urmind acest stil de viata, s-au mentinut sau au dat jos toate kilogramele in plus!

In calcularea greutatii normale a corpului trebuie lasata o marja de +/-3kg, deoarece sunt unele persoane cu un sistem osos mai dezvoltata si este normal ca oasele sa cintareasca mai mult decit masa musculara.

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?