Friday, December 3, 2010

 

igiena gurii este foarte importanta pentru aspectul general

Ingrijirea zilnica a fetei sau machiajul decorativ. Preveniti problemele dentare ,spalindu-va dupa fiecare masa timp de 2-3 minute pe dinti si anume mereu "dinspre rosu spre alb"adica dinspre gingie spre virful dintilor. Astfel nu se mai formeaza pungile in care se aduna resturi de mincare si unde prolifereaza bacteriile. La fel de bine trebuie curatata si suprafata ocluzala .Daca apoi folositi si ata dentara pentru spatiul interdentar si vs cltiti in final cu apa de gura ati facut tot ce era de facut pentru sanatatea dumneavoastra.

Labels:


 

Apa de gura din arnica

Tinctura cicatrizanta de arnica n-ar trebui sa lipseasca din sertarul cu medicamente al nici unei case .Diluata in apa ,ea serveste ca apa de gura cu efect antiinflamator.
                           - 75 ml tinctura de arnica
                           - 1/4 apa distilata
 Se amesteca tinctura cu apa si se toarna intr-o sticla cu dop .Se agita bine inainte de folosire . Dupa spalarea dintilor se toarna 1-2 lingurite intr-un pahar cu apa si se face gargara.

Labels:


 

Halena atit de neplacut iata solutia

Halena , mirosul neplacut al gurii, care se instaleaza ca urmare  a unor tulburari digestive, a unor afectiuni dentare sau a lipsei de igiena bucala , este o chestiune stanjenitoare. Dar nu va speriati , exista si impotriva ei un leac natural! Din anumite plante se prepara ape de gura eficiente . Desigur , ele nu vor fi de nici un folos daca nu ne spalam dintii in mod regulat.

Labels:


 

Buzele moi si respiratia proaspata

Pielea buzelor este extrem de delicata si nu produce nici un fel de grasime .In plus , este sensibila la vint , frig aerul uscat al incalzirii centrale si soare puternic, asa incit ar trebui data de mai multe ori pe zi cu o crema. Cu ajutorul unui balsam natural , buzele vor fi hidratate si hranite , protejate de vint  si alti factori de mediu , si vor avea un aspect placut . Buzele crapate sunt adesea un semn de boala , cum ar fi febra sau bronsita , sau de lipsa de lichide . E bine sa beti zilnic 2 L de apa minerala plata sau de ceai de plante.

Labels:


 

Pasta de dinti cu lamie , salvie si radacina de iris

Aceasta pasta de dinti reuneste toata stiinta terapeutica.Lamiia intaresrte gingia si inlatura petele maronii .Salvia si uleiul de scortisoara au efect antiseptic , iar radacina de iris (stijenel), care poseda proprietati analgezice, li se dadea pe vremuri bebelusilor sa mestece cin le cresteau dintii.
                        -1 lamiie
                        -1 lingurita pulbere de radacina de iris
                        -1/2 lingurita ulei de scortisoara
                        -1 lingura apa distilata
Se zdrobeste pulpa de lamiie si se amesteca intr-un bol cu frunzele de salvie maruntite , pulberea de iris si uleiul de scortisoara .Apoi se adauga apa cit sa se formeze o pasta groasa . Se pastreaza intr-un borcan cu capac.

Labels: ,


 

Ingrijirea si spalarea dintilor

La fel de importanta ca spalarea dintilor este si alimentatia echilibrata, bogata in vitamina C care, printre altele,previne inflamatiile gingiei.

Labels:


 

Praf de dinti cu creta flotata

Creta flotata cu granulatia ei foarte fina este un agent de curatare bun, care indeparteaza tartrulsi placa dentara . Radacina de violeta se gaseste sub numele de Radix Violae ordoratae.
                -60 grame creta flotata
                -20 grame pulbere de radacina de violete
                -5 ml ulei de menta
Se amesteca creta si pulberea  si se adauga uleiul de menta . Se trece prin sita si se pastreaza intr-un borcan cu capac. Pentru spalare , se presara putin din acest praf pe periuta umezita. Violeta-In antichitate era considerata o planta sacra.Era inchinata zeului pan si apreciata pentru puterile ei tamaduitoare.

Labels:


 

Praf de dinti cu portocala si menta

Acest praf de dinti intareste gingia si poate sa dea rezultate foarte bune in cazul unei paradontoze care s-a instalat deja.
-40 grame coaja de portocale netratate
-30 grame frunze de menta uscate
-10 grame sare de mare
Se spala si se rade coaja unei portocale netratate .Se lasa peste noapte la uscat .A doua zi , se faramiteaza frunzele de menta cu mina si se amesteca cu coaja de portocala rasa si cu sarea . Pulberea astfel obtinuta se pastreaza intr-un borcan cu capac . Pentru curatarea dintilor, se presara putin din acest praf pe periuta de dinti umezita.
Un praf de dinti facut in casa din coji de portocala , frunze de menta si sare va revigora gingia la fel ca orice pasta de dinti moderna.

Labels:


 

Dintii bine ingrijiti insotitori pe viata

Cu o ingrijire adecvata si o alimentatie sanatoasa , dintii pot fi pastrati pina la o virsta inaintata .Duceti-va  de 2-3 ori pe an la dentist.Folositi periute de dinti cu par din plastic si schimbati-le  la 3 luni.
Spalativa pe dinti  dupa fiecare masa , masind in acelasi timp si gingia. produsele naturiste nu sunt cu nimic mai prejos decit pastele de dinti moderne, ele contin insa numai substante naturale.

Labels:


 

Dantura puternica si sanatoasa

In general , natura ne-a binecuvintat cu o dantura sanatoasa si gingii tari pe masura. Depinde de noi cum ingrijim acest dar.Doi sunt in principal factorii care dauneaza dintilor;cariile,un proces de necrozare a dintilor cauzat de bacterii , si paradontoza si retragerea gingiilor (desosarea)asociata cu aceasta . Ambele suferinte nu sunt doar dureroase , ci duc in ultima instanta la pierderea unuia sau a mai multor dinti . Dar nu trebuie sa se ajunga pina acolo.

Labels:


 

Dinti albi si buze catifelate

Deseori primele secunde sunt hotaritoare in privinta impresiei pe care ne-o face un om , daca ni se pare simpatic si atragator sau dimpotriva .Pe linga ochi , gura este cea care determina expresi fetei. Un zimbet radios , buze fine si expresive , dinti albi si sanatosi la care se adauga o respiratie proaspata il vor cuceri pe cel din fata . Cine insa isi ingrijeste gura si dintii in mod regulat n-o face doar pentru aspectul sau , ci si din motive de sanatate.Multe afectiuni generale isi fac debutul in cavitatea bucofaringiana , printre ele numarindu-se racelile sau tulburarile de digestie . Dintii bolnavi pot determina suferinte in intregul organism.In plus , cel mai frumos ten , machiajul desavirsit si aparitia cea mai eleganta nu mai conteaza , daca la fiecare vorba pe care o rostim ies la iveala dintii neingrijiti , iar gura emana un miros neplacut . Se impune , asadar , sa acordam igienei gurii si dintilor aceeasi atentie ca si iingrijirea fetei , aceasta spre binele organismului si spre bucuria celor din jur.Pentru aceasta puteti apela la remedii naturale, deoarece natura ne ofera cele mai bune substante pentru igiena gurii si a dintilor.

Labels:


 

Binefaceri pentru intregul corp si indepartarea celulitei

Gel de coada-calului si agar-agar
Din algele marine se extrage substanta cunoscuta sub numele de agar -agar care, asociata cu apa fierbinte, formeaza un gel natural ideal . Coada-calului este bogata in acid silicic care intareste tesutul conjunctiv.
- 1/4 l apa distilata
- 50 grame coada-calului
- 3 grame pref de agar-agar

Se pune apa la fiert, se toarna peste coada -calului si se lasa sa stea 10 minute . Se trece printr-o sita si se lasa sa stea 10 minute .
Se trece printr-o sita si se inglobeaza in lichidul praful de agar-agar. Se mai inferbinta o data si se toarna intr-o sticla inchisa la culoare. Se
aplica zilnic pe corp, se lasa 10-15 minute nsa fie absorbita in piele, apoi se clatestecu un dus caldut.

Labels:


 

Ulei de ingrijire a corpului cu chiparos

Daca va displace aroma tare a uleiului de chiparos , il puteti inlocui cu ulei de muscata . Ambele sunt bune pentru pielea grasa.
                          -70 ml ulei de soia
                          -10 ml ulei de migdale
                          -5 ml ulei de chiparos
Se toarna uleiurile intr-o sticluta si se agita bine . Se maseaza corpul dupa baie sau dus cu o cantitate mica de ulei.

Labels:


 

Atentie ce sare folositi pentru consum sau prepara unele retete

 Sarea obisnuita de bucatarie neiodata grunjoasa sau, si mai bine, sarea marina bogata in substante minerale se mai foloseste in peeling si alte aplicatii cosmetice.

Labels:


 

Cataplasma cu alge pentru indepartarea celulitei

Aplicati de trei ori pe saptamina caceasta cu cataplasma cu alge brune.
                             - 50 grame alge brune
                             - 100 grame tarite
     - 100 grame sare grunjoasa
      -  apa

Algele , taritele si sarea se fierb intr-o cantitate de apa cit sa se formeze o masa consistenta . Se lasa putin la racit , iar apoi se aplica pe zonele afectate . Se invelesc cu un cearsaf si se lasa sa actioneze 5 minute. Dupa aceea se clatesc cu apa .

Labels:


 

Cum sa facem o figura buna pentru a indeparta celulita

S-o spunem din capul locului;nici retetele incercate cu ani multi in urma , nici gelurile anticelulitice scumpe nu sunt capabile  sa indeparteze complet celulita . Ea poate fi insa prevenita , iar pielea ajuta sa cistige in fermitate , de pilda cu ajutorul unor comprese si ceaiuri depurative si stimulatoare ale circulatiei sanguine . In plus , trebuie sa faceti suficienta miscare si sa scadeti treptat in greutate daca aveti cumva prea multe kilograme.incearca sauna.

Labels:


 

Celulita in 98% din cazuri o problema a femeilor

Celulita sau pielea cu aspect de portocala , o modificare  a grasimilor din tesutul gras subcutanat , este spaima celor mai multe femei . Pielea capata protuberante , iar cind o stringi arata ca o coaja de de portocala. Afectate de acest fenomen sunt mai ales femeile , deoarece tesutul lor conjunctiv este mai moale decit cel al barbatilor.
Cauzele sunt de cele mai multe ori modificarile de metabolism , cele hormonale sau un sistem limfatic slabit , fapt pentru care celulita apare adesea la pubertate , in timpul sarcinii sau la menopauza . Adinciturile si protuberantele se regasesc in primul rind in zonele cu mai multa grasime , adica pe solduri , coapse ,sezut,burta si brate. Celulita se amplifica in cazul persoanelor supraponderale.

Labels:


 

Baie cu santal si smintina


Atit uleiul de santal , cit si cel de paciuli au efect antiseptic si antiinflamator . Cum uleiurile eterice nu se dizolva in apa, e nevoie de un emulgator natural,cum este smintina , bine tolerata de pilea grasa.
                                   -5 linguri smintina lichida
                                   - 20 picaturi ulei de santal
                                   - 20 picaturi ulei de iasomie
Se amesteca smintina cu uleiul de santal si cu cel de iasomie si se toarna direct in apa de baie.

Labels:


 

Ingrijirea corpului cu cele mai miraculoase plante

Santalul este folosit in India de 4000 de ani la ingrijirea corpului. In baia cu santal si smintina ,in locul uleiului de iasomie se poate pune ulei de levantica.

Labels:


 

Ulei de iedera pentru masaj

Uleiul de masaj se aplica zilnic dupa dus pe zonele afectate si se maseaza cu miscari circulare puternice.
                             -1 pumn frunze proaspete de iedera
                             -200 ml ulei de germeni de griu
                             -2 picaturi ulei de rozmarin
Se pun frunzele de iedera intr-un borcan cu gura larga , se toarna deasupra uleiul de germeni de griu , apoi se lasa la macerat doua saptamini intr-un loc cald . Dupa aceea se strecoara printr-osita , presind bine de tot plantele. Se adauga uleiul eteric de rozmarin si se umple o sticluta.

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?