Sunday, November 27, 2011

 

Reteta din bame-Tocanita de bame


Bamele sunt bogate in saruri minerale,vitamine(vitamina A,B si C)si mucilagii

-un kg de bame,
-doua cepe potrivite,
-patru,cinci rosii,
-un praf de sare(eventual vegeta),
-doua,trei linguri de ulei,
-patrunjel si marar.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei cu putina apa doua minute dupa care se adauga rosiile taiate cuburi.se calesc 3-4 minute,apoi se adauga bamele care se oparesc inainte.Se pune apa fiarta sa acopere si se lasa sa fiarba o ora.Inainte cu patru minute sa fie gata se adauga sarea,eventual vegeta,iar cand stingem focul punem verdeata.

Labels:


 

O reteta sanatoasa din gulii-Sufle


-4 gulii mari,
-2 cartofi
-50 gr margarina,
-300 ml lapte,
-100 gr telemea,
-3 linguri pesmet,
-3 oua,
-un praf de sare.
Cartofii si guliile se curata si se fierb maxim 30 minute.Dupa ce au fiert se paseaza bine obtinand un piure,se adauga laptele,branza telemea iar la urma se adauga ouale batute si sarea.Compozitia se aseaza intr-un vas si se da la cuptor 40-45 minute.Este o mancare gustoasa si sanatoasa.

Labels:


 

Totalul de calorii si elemente nutritive(mg) la carnea de pasare si peste




Aliment                  kcal  proteine  glucide  lipide  colesterol

carne de pui             133    20,6      0        4,7               80
carne de gasca        347    15,7      0        31               86
carne de rata            127    18,1      0        17,2            70
carne de gaina         257    18,5      0        20,3           75
ficat de pasare          131    22,1      0         4,7           555
piepr de pui                  99    22        0         1                60
pulpe de pui              110    20,6      0         3,1             75
peste cod                    74    17,7      0         0,4              50

Labels:


 

Totalul de calorii si elemente nutritive (miligrame)la produsele lactate si oua




Aliment                 kcal   Proteine  Glucide  Lipide  Colesterol

lapte gras               65       3,2          4,4      3,7         11,8
lapte degresat       35       3,5          4,8      0,1           3
smantana               30%    300         2,7       4           30,1   90
branza de vaci     102      12,3         3,3      4,3         17
frisca                     308       2,3           4        30,1       90
lapte batut             189       2,8         3,6      18           60
branza grasa         161      11,1        3,3     11,4         37
ou                            156      12,9       0,7     11,2        585,8
galbenus                 353      16,1      0,3      31,9      1260
albus                         49      11,1       0,7      0,2             0
unt                           752        0,7         0,6     83,2        240

Labels:


 

Idei gresite legate de alimentatie


Sunt oameni care au idei si prejudecati gresite in ceea ce priveste alimentatia cum ar fi:
-daca mananci paine te ingrasi(painea nu ingrasa mai ales cea integrala,ceea ce se pune pe paine in special grasimile,o felie de paine are 70 de calorii atat cat are un mar);
-sa mananci de cel putin de trei ori pe zi;
-sa nu te scoli flamand de la masa (este foarte bine sa te opresti din mancat la primul semnal de saturatie);
-daca nu mananci seara,nu poti dormi;
-cand nu mananci carne ai lipsa de proteine;
-copii au nevoie de dulciuri;
-exercitiile fizice ingrasa deoarece produc pofta de mancare.
Sunt si altele care sunt total gresite.

Labels:


 

Alimentatie corespunzatoare viitoarelor mamici.


Gravidia nu este o boala asa cum unii o considera,este o stare temporara prin care trece organismul feminin.Femeile insarcinate se vor alimenta normal insa cu multa prudenta deoarece in corpul lor se dezvolta o fiinta.
-hrana sa cuprinda alimrnte variate ca sa-si asigure necesarul de elemente nutritive;
-este necesar consumul din abundenta de legume si fructe pentru acumularea de saruri minerale si vitamine,acestea au o mare influienta asupra sanatatii copilului.Gravidele nu trebuie sa mananca in exces,nu ajuta la nimic,in scimb greutatea corporala o ia razna si e greu sa revina la normal.

Labels:


 

Alimentatia persoanelor trecute de varsta tineretii

Odata cu trecerea anilor si inaintarea in varsta, nevoile calorice sunt mai mici.Trebuie evitate lipidele,glucidele si proteinele in exces.De fapt,alimentatia va fi in functie de bolile care au fost acumulate de-a lungul anilor.Este necesar un aport de minerale vi vitamine.Oamenii varsnici nu au nevoie de produse lactate,este gresita aceasta conceptie,sarurile minerale pot fi luate din legume si fructe,au o calitate net superioara(inclusic calciu),decat sa fie luate din produse lactate.

Labels:


 

Alimentatia copiilor supravegheata de mame

Este o perioada foarte lunga supravegherea alimentatiei copilului, de la nastere si pana ajunge ca el singur sa constientizeze importanta alimentatiei pentru a avea o viata sanatoasa si plina de energie.Este un drum lung,in care parintii ii vegheaza cu multa dragoste si rabdare pentru a putea lua forma unor oameni dezvoltati frumos si echilibrati.Insa,alimentatia nu este totul,ea joaca un rol important si este legata de celelalte aspecte importante ale vietii.

Labels:


 

Riscurile alimentatiei la adolescenti

Adolescentii zilelor noastre au un program incarcat,invata mult,au activitati sportive,pierd nopti in discoteci si exista riscul de a sari peste orele cand se serveste masa.Este o perioada mai dificila pentru tineri deorece acum se instaleaza anumite boli precum ulcerele gastro-duodenale si gastritele in cazul unei alimentatii necorespunzatoare.Aici mama joaca un rol important, sa-i vegheze si sa-i indrume spre o alimentatie sanatoasa si corecta.Sa nu lipseasca micul dejun fara nici o exceptie,fructele si legumele nelipsite din alimentatia zilnica si deasemenea apa sa fie consumata in cantitate suficienta(1,5-2l)pe zi.Parintii sa fie foarte apropiati de ei,sa-i inteleaga,sa-i iubeasca si sa-i accepte

Labels:


 

Alimentatia tinerilor intre 15-25 de ani

Adolescentii  la aceasta varsta incep sa se uite in oglinda din ce in ce mai mult iar pentru fete alimentatia nu prea conteaza atunci cand tendinta duce la deformarea siluetei.Fapt pentru care parintii au un rol important,sa vegheze la alimentatia lor si sa se asigure ca alimentatia lor este corecta si sanatoasa.Este o perioada a adolescentei cand consumul de energie este foarte mare.Alimentatia corespunzatoare trebuie sa fie bogata in elemente nutritive suficiente,cantitatea necesara de glucide sa fie intre 65-70% din totalul caloriilor unei zile,o varitatete de legume,fructe,cereale,produse lactate pentru acumularea de vitamine si fructe.

Labels:


 

Continutul de elemente nutritive si proterne la unele fructe




Fruct    kcal  Proteine   Glucide    Lipide   Colesterol

pere     44      0,5             9,7       0,3                 0
caise    43      0,9            8,5       0,1                  0
cirese   57      0,9          11,8      0                      0
piersici 39      0,8            8,2       0,1                  0
prune    51      0,6          10,7      0,2                   0
capsuni  31      0,8          5,3       0,4                  0
struguri   67      0,7          15         0,3                 0
ananas   56      0,5        12,3      0,2                   0
stafide 278      2,5         63,9      0,6                   0

Labels:


 

Alimente ce contin calorii si nutrienti(miligrame)




Alimente         kcal   Proteine  Glucide Lipide Colesterol

muschi de vita    242     19,9        1,1      18            70
antricot de vita    236     17,4        0         18,5         60
ficat de vita         113     19,7        1,7        3,1       265
pulpa de porc      284     16,6        0         24,2        70
pulpa de oaie      234     18          0          18         234
carne de miel     122     20,8        0            3,7        70

Labels:


 

Metode eficiente de mentinere a greutatii corporale si de slabit


Aceste metode au dat rezultate sigure la persoanele care au tinut cont de ele.
-mic dejun consistent,
-pranz moderat,
-alimentele mestecate foarte bine
-baut multa apa(ceai de plante)intre mese,
-activitate fizica permanenta,
-exercitii fizice cel putin o jumatate de ora pe zi.
Aceasta este o dieta cu un continut normal de proteine(50 gr/zi),o cantitate scazuta de grasimi,si cu un aport normal de carbohidrati.

Labels:


 

Principii gresite pentru diede de slabire


Exista multe retete de slabire dar nu intotdeauna ajuta la ceva,ba mai mult dau probleme sanatatii noastre.Acestea se axeaza in principal pe:
-Inghitirea de medicamente si produse chimice,odata ingerate mareste eliminarea apei din organism si dupa ce nu mai sunt folosite apa se acumuleaza foarte repede la loc si metabolismul are de suferit;
-O alta metoda gresita este dieta slab calorica.Corpul slabeste datorita distrugerii proteinelur  sau a altor elemente nutritive.Scaderea brusca in greutate nu este recomandata,uneori poate aduce mari probleme.

Labels:


 

Mic dejun gustos si sanatos


-doua cani cu grau,
-2000 grame miez de nuca maruntit,
-trei linguri miere,
-patru mere de marime medie.
Se alege graul,se spala si se pune la fiert aproximativ o ora si jumatate.Cand este gata si racit se fac patru farfurii.Pe o farfurie intinsa se pune un sfert din graul fiert,se presoara 50 gr miez de nuca,(optional se poate pune o lingura de miere),apoi,deasupra se pun feliute de mar sau dat pe razatoare.Este un mic dejun foarte consistent,insa trebuie mestecat foarte bine.

Labels:


 

Budinca din orez


250 gr orez(de preferat sa fie brun),
-un pahar suc de portocale,
-250 gr stafide,
-scortisoara,
-o lingura de ulei.
Se fierbe orezultimp de 25 minute,se scurge si se amesteca cu celelalte ingrediente.Se aseaza intr-o cratita sau tava unsa cu ulei si se da la cuotorul incins timp de20-25 minute.Optional se adauga miere la servit cand se serveste.Ideal a se consuma la masa de seara.

Labels:


 

O reteta gustoasa si sanatoasa-Taietei cu nuci


-250 gr taietei(sau melcisori),
-doua linguri cu miere,
-150 gr miez de nuca maruntit.
Se fierb taieteii in apa clocotita cu cateva picaturi de ulei timp de 12-15 minute,se strecoara si se lasa sa se raceasca.Apoi,se adauga mierea si nucile amestecand usor.Pofta buna!

Labels:


 

Greutatea corporala tinuta sub control la tot pasul

Modul in care ne alimentam si arderile fiecarui organism in parte determina greutatea corporala a fiecuia dintre noi.In zilele noastre sunt multe metode de slabit,dar stim ca multe dinte ele nu ajuta la nimic.Persoanele care au o greutate normala pot servi masa de seara cu patru ore inainte de culcare, pentru persoanele care au in plus cu cca.trei kilograme cina sa fie servita cu cinci ore inainte de culcare,pentru persoanele cu o greutate de cinci,sase kg decat este normal ultima masa din zi sa fie servita cu sase ore inainte de somn iar persoanele supraponderale(cu o greutate de peste zece kilograme) nu au voie sa mai mananca ceva dupa ora doua dupa-amiaza.

Labels:


 

Pentru sanatate si frumusete incercati sa evitati masa de seara

Traim zile in care noi oamenii suntem prea ocupati si uitam sa avem grija de noi,trecem peste mesele importante din zi si ne trezim ca a trecut ziua fara sa mancam nimic.Asa ceva nu trebuie sa se intample pentru ca venim seara de la servici foarte infometati si mancam ce apucam si cat putem de mult.Insa exista o solutie,masa copioasa de seara care este cea mai importanta sa o servim dimineata,sigur este greu dar in patru cinci zile ne obisnuim.Obisnuinta si instinctul de a manca seara trebuie tinut sub control,daca exista vointa cu siguranta vor aparea si efectele.

Labels:


 

Reguli de baza pentru o alimentatie corecta


Ca sa aveti o alimentatie corecta si sa va mentineti greutatea corporala luati in calcul anumite principii cum ar fi:
-nu treceti peste micul dejun indiferent de timpul avut la dispozitie,este cea mai importanta masa din zi;
-nu serviti nimic intre mese;
-mancati incet si mestecati bine alimentele;
-masa de pranz sa fie moderata;
-cina sa fie servita inainte cu maxim patru ore inainte de culcare;
-evitati pe cat posibil grasimile si zaharul;
-consumati mai multe fructe,legume si cereale integrale;
-faceti exercitii fizice regulat.

Labels:


 

O salata racoritoare-Salata de papadie


-3-400 gr frunze de papadie,
-doua,trei legaturi de ceapa verde,
-o legatura usturoi verde,
-o lingura de ulei,
-putina sare.
Frunzele de papadie,usturoiul si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu celelalte ingrediente.Aceasta salata are efect in eliminarea toxinelor din organism si este excelenta.

Labels:


 

Reteta gustoasa si hranitoare-Fasole verde cu maioneza


-500 gr fasole verde
-100grame maioneza,
-putina sare,
-patrunjel verde,
-un gogosar sau ardei gras,
-50 gr masline.
Fasolea verde se fierbe in apa cu putina sare.Dupa ce a fiert se scurge si se lasa la racit..Dupa ce s-a racit se adauga maioneza si verdeata,se amesteca bine dupa care se aseaza pe un platou ornata cu masline si feliute de ardei sau gogosar.

Labels:


 

Reteta-Sote de morcovi


-un kg de morcovi,
-ina,doua cepe potrivite
-50 ml lapte,
o lingura de faina,
-putina sare,
-o lingura de ulei.
Morcovii,se curata,se spala si se taie rondele subtiri.Se calesc in ulei si putina apa.Dupa patru,cinci minute se adauga ceapa tocata marunt,se mai lasa doua,trei minute dupa care se toarna apa fiarta sa treaca peste ei unu,doi cm.Se lasa la fiert cca un sfert de ora.Intre timp,intr-un vas amestecam faina cu laptele si inainte cu trei minute de a opri focul turnam aceasta compozitie peste morcovi amestecand continuu sa nu faca cocoloase.Oprim focul si sote-ul este gata.Pofta buna!

Labels:


 

Reteta-Chiftelute din spanac


-un kg de spanac,
-doua linguri de faina,
-doua,trei oua,
-o capatana de usturoi,
-o lingura tarate de grau,
-o lingura de bulion,
-un praf de sare sau vegeta.
Spanacul se curata,se spala si se fierbe doua,trei minute in apa clocotita.Se scurge si se paseaza cu o lingura de lemn.intr-un vas se bat ouale,se adauga spanacul pasta,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Se ia cu lingura din compozitie,se modeleaza chiftelute,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei apoi se dau la cuptor timp de 25-30 minute.Se servesc cu salate si piure de cartofi.

Labels:


 

Reteta hranitoare si fara multe calorii-Tocanita de cartofi


-800 gr-un kg cartofi,
-trei,patru cepe,
-o lingura de vegeta(optional sau putina sare,
-o legatura patrunjel,
-doua linguri ulei,
-utina boia dulce.
Cartofii se spala,se curata si se taie cubulete.Ceapa se curata,se spala,se toaca marunt,se caleste in ulei si putina apa.Dupa un minut,doua se adauga cartofii,se presara boiaua,se amesteca continuu.Dupa doua,trei minute se pune apa fiarta cat sa-i cuprinda,se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic.Cu patru minute inainte sa fie gata,se adauga sarea(sau vegeta)iar la sfarsit punem patrunjelul tocat marunt.Pofta buna!

Labels:


 

O reteta din cartofi si usturoi foarte hranitoare


-o capatana de usturoi,
-un kilogram de cartofi,
-o ceapa,
-doua linguri ulei,
-putina sare.
Cartofii se spala,se curata,se taie cubulete si se pun la fiert impreuna cu ceapa taiata pe jumatate.Se lasa sa fiarba doar pe jumatate.Intre timp se curata usturoil si se toaca marunt.Strecuram cartofii dupa ce au fiert zece minute,ii asezam intr-o cratita unsa cu ulei si punnem usturoiul tocat pe deasupra,adaugam un pic din zeama de la cartofi,amestecam usor sa nu se striveasca,apoi dam cratita la cuptor.Lasam 30-35 minute la foc potrivit.Se pot servi ca atare sau ca si garnitura.

Labels:


 

Odihna si temperanta dau sanatate organismului

Ca sa aveti o viata echilibrata,aveti nevoie si de odihna.Faceti-va programul in asa fel incat sa aveti timp de munca,pasiuni,plimbare si joaca.Culcati-va devreme ca sa va treziti complet refacut.Organismul are nevoie de sapte,opt ore de somn pentru refacere.Concediile si vacantele sa vi le petreceti intr-un mod relaxant si placut.Evitati sa-i dati organismului substante nocive cum ar fi alcool,tutun,cafea sau droguri.

Labels:


 

Sanatatea inseamna apa,aer si soare

Toti stim ca apa face bine organismului daca se bea 7-8 pahare pe zi,insa ne invioreaza dimineata cu dusurile alternative imediat ce ne trezim.Soarele va face ziua mai luminoasa,va ridica moralul si sanatatea are numai beneficii.Ridicati jaluzelele de la fereastra sa intre soarele in casa.Fara aer nu putem trai.Aerisiti locuinta in fiecare zi sa dormiti intr-o camera bine aerisita.Zilnic,sa nu lipseasca plimbarile in aer liber.

Labels:


 

Importanta exercitiilor fizice pentru sanatatea organismului

Pentru a va bucura de o viata sanatoasa,face-ti zilnic exercitii fizice,de preferat in aer liber.Acestea va intareste organismul,va bucurati de viata si aveti mai multa energie in ceea ce faceti pe parcursul zilei.Unul dintre cele mai bune exercitii este mersul pe jos in pas vioi.

Labels:


 

Nutritia un factor important pentru organism


-Orientati-va usor spre o alimentatie vegetariana;
-Dezobisnuiti-va sa serviti gustari intre mese pentru a va ajuta digestia;
-Hraniti-va organismul cu o alimentatie bogata in substante nutritive,fibre si vitamine.

Labels:


 

Totalul caloriile consumate intr-o zi


   O alimentatie ideala        O alimentatie obisnuita

Zahar        18-20%                   40-42%
Sare         4-5gr                        18-20gr
Fibre         50-55gr                     8-10gr
Apa(lichide) 7-8 pahare             aproape deloc
Grasimi      18-20%                   40-42%

Labels:


 

O dieta variata alcatuita din alimente naturale

Oricat de neincrezatori suntem,exista o dieta care,nu numai ca previne pricopsirea de anumite boli,dar ajuta la vindecarea si evolutia lor in cazul in care sunt deja instalate.Aceasta dieta este formata dintr-o varietate de alimente consumate cat mai naturale,pregatite simplu cu foarte putine grasimi,zahar si sare.Produsele procesate sunt folosite foarte rar sau excluse.Acesta este un mod natural si simplu pentru mentinerea sanatatii si implicit a greutatii corporale.

Labels:


 

Nu sariti peste micul dejun

Un proverb bine stiut de toata lumea spune"Ziua buna se cunoaste de dimineata".Micul dejun este foarte important si nu trebuie sarit peste el indiferent cat de ocupati sunteti.Trebuie sa fie cat mai consistent si ideal este sa fie format din cereale preperate termic,paine integrala prajita si fructe proaspete.Asadar,luand micul dejun veti avea o zi buna.

Labels:


 

Zarzavaturile si fructele nelipsite din alimentatie

Fiecare zi di viata dumneavoastra nu trebuie privata de fructe proaspete si legume in starea lor naturala.Evitati pe cat se poate fructele conservate sau sucurile din fructe sarace in fibre si vitamine.O varietate de fructe si legume consumate in fiecare zi va da multa energie si nu contin caloriile care v-ar putea crea probleme cu greutatea corporala.

Labels:


 

Mancati mai mult si nu veti avea probleme cu greutatea

Exista multe alimente care putem sa le consumati zilnic fara sa va dea batai de cap cu acumularea kilogramelor.Mancati din belsug cereale integrale(orz,ovaz,grau,porumb),precum si produse ca painea integrala,fulgi(din porumb,ovaz,etc.),paste din faina integrala.Consumul zilnic al acestor alimente este foarte hranitor si sanatos.

Labels:


 

Sarea dauneaza grav sanatatii

In timpul pregatirii sau consumarii alimentelor nu adaugati sare.Limitati alimentatia bogata in sare cu anumite alimente:alune prajite cu sare,muraturi,floricele de porumb,cartofi prajiti,stiksuri,saratele,sosuri si altele.

Labels:


 

Feriti-va de alimente ce contin colesterol

Daca nu puteti renunta la alimente ce contin colesterol,limitati-va la o alimentatie mai sararaca in grasimi.Aceste alimente sunt:mezelurile,carnea,galbenusurile de ou,laptele si branzeturile concentrate si nu in ultimul rand organele(in special ficatul).Dar daca totusi nu puteti renunta la produsele lactate,consumati-le cat mai degresate.Poate nu credeti,dar pestele si carnea de pui contin colesterol.

Labels:


 

Cu zaharul din alimente scapati greutatea de sub control

Feriti-va de produsele care contin zahar in cantitati mari daca tineti la aspectul fizic.Consumati mai putin sau chiar deloc urmatorele produse:placinte,produse de patiserie,bomboane,bauturi dulci,prajituri,siropuri,dulciuri de casa precum budinca si inghetata.Daca santeti la o ocazie speciala atunci consumati dar cu prudenta.

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?