Sunday, November 27, 2011
Reteta din bame-Tocanita de bame
Bamele sunt bogate in saruri minerale,vitamine(vitamina A,B si C)si mucilagii
-un kg de bame,
-doua cepe potrivite,
-patru,cinci rosii,
-un praf de sare(eventual vegeta),
-doua,trei linguri de ulei,
-patrunjel si marar.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei cu putina apa doua minute dupa care se adauga rosiile taiate cuburi.se calesc 3-4 minute,apoi se adauga bamele care se oparesc inainte.Se pune apa fiarta sa acopere si se lasa sa fiarba o ora.Inainte cu patru minute sa fie gata se adauga sarea,eventual vegeta,iar cand stingem focul punem verdeata.
Labels: Reteta din bame-Tocanita de bame
O reteta sanatoasa din gulii-Sufle
-4 gulii mari,
-2 cartofi
-50 gr margarina,
-300 ml lapte,
-100 gr telemea,
-3 linguri pesmet,
-3 oua,
-un praf de sare.
Cartofii si guliile se curata si se fierb maxim 30 minute.Dupa ce au fiert se paseaza bine obtinand un piure,se adauga laptele,branza telemea iar la urma se adauga ouale batute si sarea.Compozitia se aseaza intr-un vas si se da la cuptor 40-45 minute.Este o mancare gustoasa si sanatoasa.
Labels: reteta
Totalul de calorii si elemente nutritive(mg) la carnea de pasare si peste
Aliment kcal proteine glucide lipide colesterol
carne de pui 133 20,6 0 4,7 80
carne de gasca 347 15,7 0 31 86
carne de rata 127 18,1 0 17,2 70
carne de gaina 257 18,5 0 20,3 75
ficat de pasare 131 22,1 0 4,7 555
piepr de pui 99 22 0 1 60
pulpe de pui 110 20,6 0 3,1 75
peste cod 74 17,7 0 0,4 50
Labels: Totalul de calorii si elemente nutritive(mg) la carnea de pasare si peste
Totalul de calorii si elemente nutritive (miligrame)la produsele lactate si oua
Aliment kcal Proteine Glucide Lipide Colesterol
lapte gras 65 3,2 4,4 3,7 11,8
lapte degresat 35 3,5 4,8 0,1 3
smantana 30% 300 2,7 4 30,1 90
branza de vaci 102 12,3 3,3 4,3 17
frisca 308 2,3 4 30,1 90
lapte batut 189 2,8 3,6 18 60
branza grasa 161 11,1 3,3 11,4 37
ou 156 12,9 0,7 11,2 585,8
galbenus 353 16,1 0,3 31,9 1260
albus 49 11,1 0,7 0,2 0
unt 752 0,7 0,6 83,2 240
Labels: Totalul de calorii si elemente nutritive (miligrame)la produsele lactate si oua
Idei gresite legate de alimentatie
Sunt oameni care au idei si prejudecati gresite in ceea ce priveste alimentatia cum ar fi:
-daca mananci paine te ingrasi(painea nu ingrasa mai ales cea integrala,ceea ce se pune pe paine in special grasimile,o felie de paine are 70 de calorii atat cat are un mar);
-sa mananci de cel putin de trei ori pe zi;
-sa nu te scoli flamand de la masa (este foarte bine sa te opresti din mancat la primul semnal de saturatie);
-daca nu mananci seara,nu poti dormi;
-cand nu mananci carne ai lipsa de proteine;
-copii au nevoie de dulciuri;
-exercitiile fizice ingrasa deoarece produc pofta de mancare.
Sunt si altele care sunt total gresite.
Labels: Idei gresite legate de alimentatie
Alimentatie corespunzatoare viitoarelor mamici.
Gravidia nu este o boala asa cum unii o considera,este o stare temporara prin care trece organismul feminin.Femeile insarcinate se vor alimenta normal insa cu multa prudenta deoarece in corpul lor se dezvolta o fiinta.
-hrana sa cuprinda alimrnte variate ca sa-si asigure necesarul de elemente nutritive;
-este necesar consumul din abundenta de legume si fructe pentru acumularea de saruri minerale si vitamine,acestea au o mare influienta asupra sanatatii copilului.Gravidele nu trebuie sa mananca in exces,nu ajuta la nimic,in scimb greutatea corporala o ia razna si e greu sa revina la normal.
Labels: Alimentatia .
Alimentatia persoanelor trecute de varsta tineretii
Labels: Alimentatia .
Alimentatia copiilor supravegheata de mame
Labels: Alimentatia .
Riscurile alimentatiei la adolescenti
Labels: Riscurile alimentatiei la adolescenti
Alimentatia tinerilor intre 15-25 de ani
Labels: Alimentatia .
Continutul de elemente nutritive si proterne la unele fructe
Fruct kcal Proteine Glucide Lipide Colesterol
pere 44 0,5 9,7 0,3 0
caise 43 0,9 8,5 0,1 0
cirese 57 0,9 11,8 0 0
piersici 39 0,8 8,2 0,1 0
prune 51 0,6 10,7 0,2 0
capsuni 31 0,8 5,3 0,4 0
struguri 67 0,7 15 0,3 0
ananas 56 0,5 12,3 0,2 0
stafide 278 2,5 63,9 0,6 0
Labels: Continutul de elemente nutritive si proterne la unele fructe
Alimente ce contin calorii si nutrienti(miligrame)
Alimente kcal Proteine Glucide Lipide Colesterol
muschi de vita 242 19,9 1,1 18 70
antricot de vita 236 17,4 0 18,5 60
ficat de vita 113 19,7 1,7 3,1 265
pulpa de porc 284 16,6 0 24,2 70
pulpa de oaie 234 18 0 18 234
carne de miel 122 20,8 0 3,7 70
Labels: Alimentatia .
Metode eficiente de mentinere a greutatii corporale si de slabit
Aceste metode au dat rezultate sigure la persoanele care au tinut cont de ele.
-mic dejun consistent,
-pranz moderat,
-alimentele mestecate foarte bine
-baut multa apa(ceai de plante)intre mese,
-activitate fizica permanenta,
-exercitii fizice cel putin o jumatate de ora pe zi.
Aceasta este o dieta cu un continut normal de proteine(50 gr/zi),o cantitate scazuta de grasimi,si cu un aport normal de carbohidrati.
Labels: Metode eficiente de mentinere a greutatii corporale si de slabit
Principii gresite pentru diede de slabire
Exista multe retete de slabire dar nu intotdeauna ajuta la ceva,ba mai mult dau probleme sanatatii noastre.Acestea se axeaza in principal pe:
-Inghitirea de medicamente si produse chimice,odata ingerate mareste eliminarea apei din organism si dupa ce nu mai sunt folosite apa se acumuleaza foarte repede la loc si metabolismul are de suferit;
-O alta metoda gresita este dieta slab calorica.Corpul slabeste datorita distrugerii proteinelur sau a altor elemente nutritive.Scaderea brusca in greutate nu este recomandata,uneori poate aduce mari probleme.
Labels: Principii gresite pentru diede de slabire
Mic dejun gustos si sanatos
-doua cani cu grau,
-2000 grame miez de nuca maruntit,
-trei linguri miere,
-patru mere de marime medie.
Se alege graul,se spala si se pune la fiert aproximativ o ora si jumatate.Cand este gata si racit se fac patru farfurii.Pe o farfurie intinsa se pune un sfert din graul fiert,se presoara 50 gr miez de nuca,(optional se poate pune o lingura de miere),apoi,deasupra se pun feliute de mar sau dat pe razatoare.Este un mic dejun foarte consistent,insa trebuie mestecat foarte bine.
Labels: Mic dejun gustos si sanatos
Budinca din orez
250 gr orez(de preferat sa fie brun),
-un pahar suc de portocale,
-250 gr stafide,
-scortisoara,
-o lingura de ulei.
Se fierbe orezultimp de 25 minute,se scurge si se amesteca cu celelalte ingrediente.Se aseaza intr-o cratita sau tava unsa cu ulei si se da la cuotorul incins timp de20-25 minute.Optional se adauga miere la servit cand se serveste.Ideal a se consuma la masa de seara.
Labels: reteta
O reteta gustoasa si sanatoasa-Taietei cu nuci
-250 gr taietei(sau melcisori),
-doua linguri cu miere,
-150 gr miez de nuca maruntit.
Se fierb taieteii in apa clocotita cu cateva picaturi de ulei timp de 12-15 minute,se strecoara si se lasa sa se raceasca.Apoi,se adauga mierea si nucile amestecand usor.Pofta buna!
Labels: O reteta gustoasa si sanatoasa-Taietei cu nuci
Greutatea corporala tinuta sub control la tot pasul
Labels: Greutatea corporala tinuta sub control la tot pasul
Pentru sanatate si frumusete incercati sa evitati masa de seara
Labels: Pentru sanatate si frumusete incercati sa evitati masa de seara
Reguli de baza pentru o alimentatie corecta
Ca sa aveti o alimentatie corecta si sa va mentineti greutatea corporala luati in calcul anumite principii cum ar fi:
-nu treceti peste micul dejun indiferent de timpul avut la dispozitie,este cea mai importanta masa din zi;
-nu serviti nimic intre mese;
-mancati incet si mestecati bine alimentele;
-masa de pranz sa fie moderata;
-cina sa fie servita inainte cu maxim patru ore inainte de culcare;
-evitati pe cat posibil grasimile si zaharul;
-consumati mai multe fructe,legume si cereale integrale;
-faceti exercitii fizice regulat.
Labels: Reguli de baza pentru o alimentatie corecta
O salata racoritoare-Salata de papadie
-3-400 gr frunze de papadie,
-doua,trei legaturi de ceapa verde,
-o legatura usturoi verde,
-o lingura de ulei,
-putina sare.
Frunzele de papadie,usturoiul si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu celelalte ingrediente.Aceasta salata are efect in eliminarea toxinelor din organism si este excelenta.
Labels: O salata racoritoare-Salata de papadie
Reteta gustoasa si hranitoare-Fasole verde cu maioneza
-500 gr fasole verde
-100grame maioneza,
-putina sare,
-patrunjel verde,
-un gogosar sau ardei gras,
-50 gr masline.
Fasolea verde se fierbe in apa cu putina sare.Dupa ce a fiert se scurge si se lasa la racit..Dupa ce s-a racit se adauga maioneza si verdeata,se amesteca bine dupa care se aseaza pe un platou ornata cu masline si feliute de ardei sau gogosar.
Labels: Reteta gustoasa si hranitoare-Fasole verde cu maioneza
Reteta-Sote de morcovi
-un kg de morcovi,
-ina,doua cepe potrivite
-50 ml lapte,
o lingura de faina,
-putina sare,
-o lingura de ulei.
Morcovii,se curata,se spala si se taie rondele subtiri.Se calesc in ulei si putina apa.Dupa patru,cinci minute se adauga ceapa tocata marunt,se mai lasa doua,trei minute dupa care se toarna apa fiarta sa treaca peste ei unu,doi cm.Se lasa la fiert cca un sfert de ora.Intre timp,intr-un vas amestecam faina cu laptele si inainte cu trei minute de a opri focul turnam aceasta compozitie peste morcovi amestecand continuu sa nu faca cocoloase.Oprim focul si sote-ul este gata.Pofta buna!
Labels: Reteta-Sote de morcovi
Reteta-Chiftelute din spanac
-un kg de spanac,
-doua linguri de faina,
-doua,trei oua,
-o capatana de usturoi,
-o lingura tarate de grau,
-o lingura de bulion,
-un praf de sare sau vegeta.
Spanacul se curata,se spala si se fierbe doua,trei minute in apa clocotita.Se scurge si se paseaza cu o lingura de lemn.intr-un vas se bat ouale,se adauga spanacul pasta,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Se ia cu lingura din compozitie,se modeleaza chiftelute,se aseaza intr-o tava unsa cu ulei apoi se dau la cuptor timp de 25-30 minute.Se servesc cu salate si piure de cartofi.
Labels: Reteta-Chiftelute din spanac
Reteta hranitoare si fara multe calorii-Tocanita de cartofi
-800 gr-un kg cartofi,
-trei,patru cepe,
-o lingura de vegeta(optional sau putina sare,
-o legatura patrunjel,
-doua linguri ulei,
-utina boia dulce.
Cartofii se spala,se curata si se taie cubulete.Ceapa se curata,se spala,se toaca marunt,se caleste in ulei si putina apa.Dupa un minut,doua se adauga cartofii,se presara boiaua,se amesteca continuu.Dupa doua,trei minute se pune apa fiarta cat sa-i cuprinda,se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic.Cu patru minute inainte sa fie gata,se adauga sarea(sau vegeta)iar la sfarsit punem patrunjelul tocat marunt.Pofta buna!
Labels: diete
O reteta din cartofi si usturoi foarte hranitoare
-o capatana de usturoi,
-un kilogram de cartofi,
-o ceapa,
-doua linguri ulei,
-putina sare.
Cartofii se spala,se curata,se taie cubulete si se pun la fiert impreuna cu ceapa taiata pe jumatate.Se lasa sa fiarba doar pe jumatate.Intre timp se curata usturoil si se toaca marunt.Strecuram cartofii dupa ce au fiert zece minute,ii asezam intr-o cratita unsa cu ulei si punnem usturoiul tocat pe deasupra,adaugam un pic din zeama de la cartofi,amestecam usor sa nu se striveasca,apoi dam cratita la cuptor.Lasam 30-35 minute la foc potrivit.Se pot servi ca atare sau ca si garnitura.
Labels: O reteta din cartofi si usturoi foarte hranitoare
Odihna si temperanta dau sanatate organismului
Labels: Odihna si temperanta dau sanatate organismului
Sanatatea inseamna apa,aer si soare
Labels: Sanatate
Importanta exercitiilor fizice pentru sanatatea organismului
Labels: Importanta exercitiilor fizice pentru sanatatea organismului
Nutritia un factor important pentru organism
-Orientati-va usor spre o alimentatie vegetariana;
-Dezobisnuiti-va sa serviti gustari intre mese pentru a va ajuta digestia;
-Hraniti-va organismul cu o alimentatie bogata in substante nutritive,fibre si vitamine.
Labels: Nutritia un factor important pentru organism
Totalul caloriile consumate intr-o zi
O alimentatie ideala O alimentatie obisnuita
Zahar 18-20% 40-42%
Sare 4-5gr 18-20gr
Fibre 50-55gr 8-10gr
Apa(lichide) 7-8 pahare aproape deloc
Grasimi 18-20% 40-42%
Labels: Totalul caloriile consumate intr-o zi
O dieta variata alcatuita din alimente naturale
Labels: O dieta variata alcatuita din alimente naturale
Nu sariti peste micul dejun
Labels: Nu sariti peste micul dejun
Zarzavaturile si fructele nelipsite din alimentatie
Labels: Zarzavaturile si fructele nelipsite din alimentatie
Mancati mai mult si nu veti avea probleme cu greutatea
Labels: Mancati mai mult si nu veti avea probleme cu greutatea
Sarea dauneaza grav sanatatii
Labels: Sarea dauneaza grav sanatatii
Feriti-va de alimente ce contin colesterol
Labels: Feriti-va de alimente ce contin colesterol
Cu zaharul din alimente scapati greutatea de sub control
Labels: Cu zaharul din alimente scapati greutatea de sub control