Tuesday, October 8, 2013

 

8 ierburi aromatice care te ajuta sa slabesti. Afla cum actioneaza!

Ierburile aromatice nu iti sunt de folos numai in bucatarie. Printre multele beneficii ale acestor condimente naturale se numara si faptul ca te ajuta in dieta pe care vrei sa o urmezi. Aceste ierburi cu aroma puternica contin antioxidanti, flavonoide, vitamine si minerale care te ajuta sa dai jos kilogramele nedorite.

Iata cum actioneaza 8 ierburi aromatice pentru ca tu sa slabesti frumos si sanatos.

1. Menta

Menta este o planta aromatica destul de des folosita in combaterea efectelor racelii si gripei, insa ea te poate ajuta si daca vrei sa slabesti. Explicatia este data de faptul ca menta alunga poftele alimentare si reduce numarul de calorii consumate, datorita uleiurilor volatile si flavonoidelor pe care le contine.

2. Mararul

O alta iarba aromatica care da gust mancarurilor, mararul ajuta la calmarea organismului, relaxarea lui si prevenirea balonarii si a digestiei neregulate. In lupta cu excesul de kilograme, mararul actioneaza pentru accelerarea metabolismului si prevenirea retentiei de apa.

3. Patrunjelul

O alta iarba aromatica pe care o folosesti foarte des in bucatarie este patrunjelul. Are o aroma inegalabila, de aceea este folosit la scara larga drept condiment de nelipsit din ciorbe. In plus, patrunjelul contine si o cantitate mare de vitamina C, un nutrient esential in accelerarea metabolismului, topirea grasimilor si eliminarea surplusului de apa din  
 
 
Citeste articolul integral pe:  ele.ro

Labels:


 

Slăbeşte rapid cu ierburi aromatice. Află cum acţionează

Ierburile aromatice nu iti sunt de folos numai in bucatarie. Printre multele beneficii ale acestor condimente naturale se numara si faptul ca te ajuta in dieta pe care vrei sa o urmezi. Aceste ierburi cu aroma puternica contin antioxidanti, flavonoide, vitamine si minerale care te ajuta sa dai jos kilogramele nedorite.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:

Labels:


 

Europarlamentarii au decis: ţigările mentolate vor fi interzise prin lege

Europarlamentarii de la Strasbourg au aprobat noile reglementări din legislaţia antitutun, inclusiv limitarea vânzării ţigărilor electronice, intensificarea mesajelor de avertizare de pe pachetele de ţigări şi interzicerea tutunului aromat, implicit celui mentolat.

Interzicerea ţigărilor aromate, cu precădere cele mentolate, va fi implementată din 2022, măsura vizându-i direct pe tinerii consumatori atraşi de gustul dulceag al tutunului cu arome sau de pachetele cosmetizate. Cu toate acestea, interzicerea ţigaretelor de tip „slim“ a fost respinsă de două treimi dintre eurodeputaţi, o consecinţă a lobby-ului puternic condus de companiile de tabac în ultimele luni. Parlamentul European a votat să fie impusă o etichetă de avertizare care să acopere 65% din pachetul de ţigări, alegând să nu impună „pachetul alb standardizat“, propus de raportori. În plus, marca de tutun va apărea la baza pachetului, iar alte elemente de cosmetizare vor fi eliminate.  Legislatorii europeni vor limita publicitatea ţigărilor electronice, însă aceasta va putea fi vândută în continuare în magazine specializate sau tutungerii persoanelor cu

Citeste mai mult:  adevarul.ro

Labels:


 

Învaţă să faci diferenţa între carbohidraţii buni şi carbohidraţii răi

Majoritatea celor care ţin regim sau vor să-şi păstreze greutatea optimă pun semnul egal între mâncare nesănătoasă şi carbohidraţi, însă nutriţioniştii avertizează că lucrurile nu trebuie privite aşa de categoric.

Există carbohidraţi „sănătoşi”, uşor de asimilat de organism, care nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată cum ar fi cei din cereale, legume sau fructe. Cei procesaţi, în schimb, cum găsiţi în pâinea albă, în orezul alb, în produsele de patiserie, cartofii prjiţi, băuturile alcoolice sau energizante sunt nocivi.

Specialiştii recunosc că, în ultimii ani, reputaţia carbohidraţilor a fost una proastă. „Asta pentru că oamenii nu ştiu să facă diferenţa între carbohidraţii buni şi cei răi şi îi bagă pe toţi în aceeaşi oală”, explică medicul nutriţionist Luiza Pârvu.
Combustibilul preferat al creierului

Citeste articolul integral pe: doctorulzilei.ro

Labels:


 

De ce trebuie să NU fumezi în timpul sarcinii? Descoperă ce efecte au ţigările asupra bebeluşului tău

Fumatul are efecte nocive asupra sănătăţii şi organismului, însă consecinţele acestui viciu asupra bebeluşilor din burtica gravidelor sunt cât se poate de serioase.

Pentru femeile gravide cele nouă luni de sarcină pot fi văzute ca o perioada în care trebuie să renunţe la multe, iar dacă fumează trebuie să se lipsească şi de această "plăcere". Totuşi, sunt multe gravide care nu renunţă la acest viciu în timpul sarcinii, iar acest obicei nesănătos nu face decât să îi dăuneze bebeluşului din burtică.

Un studiu realizat pe un număr de peste 200 de copiii, publicat în revista Neuropsychopharmacology, a indicat faptul că fumatul în timpul sarcinii are efecte pe termen lung asupra sănătăţii mintale a copiilor.

Citeşte şi Corpul uman: Lucruri spectaculoase care se petrec în timpul sarcinii

Studiul a identificat că odraslele ale căror mame care au fumat în timpul sarcinii au un creier mai mic şi prezintă un risc major să sufere de stres şi anxietate. Cercetătorii suspectează că tutunul şi nicotina eliminată în corp prin fumat ar putea afecta dezvoltatea prin distrugerea neuronilor şi reducerea nivelului de oxigen transportat către fetus din cauza îngustării vaselor de sânge, scrie DailyMai



Citeste mai mult pe RTV.NET: 

Labels:


 

Cele mai bune alimente pentru detoxifiere pe care ar trebui sa le mananci

Detoxifierea organismului nu numai ca este “la moda”, insa este si necesara organismului. Pericolul este insa in cazul curelor de detoxifiere care nu respecta anumite reguli, care devin extrem de dure si, in loc sa ajute organismul, il secatuiesc de energie.
Iti poti detoxifia corpul doar consumand alimentele potrivite. Nu uita ca inainte de a incepe o astfel de cura de detoxifiere sa ceri sfatul medicului de familie pentru a fi sigur ca nu-ti pui sanatatea in pericol.


1. Avocado
Bogat in antioxidanti, avocado reduce substantele chimice periculoase din corpul tau si-l ajuta sa se mentina sanatos.



Citeste articolul integral pe: sfatulparintilor.ro

Labels:


 

SURPRIZELE vitaminei C

În urma unui experiment, unor subiecţi li s-a dat să bea suc natural de portocale, altora apa fortifiată cu vitamina C, iar unei a treia categorii, apă cu zahar.

Primele două surse au conţinut câte 150 miligrame de vitamina C, iar apa îndulcită cu zahăr, 0 miligrame. Probele prelevate sistematic au pus în evidenţă o sporire a nivelului de vitamina C din sânge atât în primul caz, cât şi în cel de-al doilea

Citiţi mai mult: evz.ro

Labels:


 

Obiceiurile proaste care distrug relatiile de cuplu; Ce sa mananci ca sa obtii un abdomen plat in cel mai scurt timp; Ce risti daca dormi mai mult de 10 ore pe noapte

Metode de a scapa de mirosul de tigara din locuinta sau masina ta. Esti fumator si oricat ai aerisi locuinta sau masina, mirosul de tutun persista? Iata cateva trucuri pentru a scapa de mirosul de tutun. Aspira - Microparticule solide ale fumului de tigara pot fi inlaturate prin aspirare. De asemenea, covorasele si scaunele din autoturism pot fi si ele aspirate. Apoi, lasa geamurile deschise si aeriseste bine camera sau masina, scrie Libertatea.

Ce risti daca dormi mai mult de 10 ore pe noapte. Nenumarate studii au aratat ca lipsa somnului poate cauza diferite afectiuni. O noua cercetare insa, atrage atentia ca nu ne face bine nici sa dormim prea mult. Un studiu realizat pe 50.000 de persoane a scos la iveala ca oamenii care dorm mi mult de 10 ore pe noapte au acelasi risc ca cei care dorm mai putin de 6 ore. Toti pot face boli grave, cum ar fi diabet, obezitate, anxietate sau afectiuni cardiace, potrivit Doctorulzilei.
 
 
 
Citeste articolul integral pe: revistapresei.hotnews.ro

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?