Wednesday, November 6, 2013

 

Dr.Oz:5 metode eficiente care au rolul de a preveni apariţia varicelor

Când vrei să-ţi relaxezi picioarele, stai cu ele ridicate! Atunci presiunea asupra venelor nu mai este atât de mare şi sângele este pompat către inimă.


Atunci când venele nu mai asigură o circulaţie corespunzătoare a sângelui, acestea se pot dilata, dând naştere la veritabile "lacuri" de sânge, explică medicul dermatolog Andra Cristea.



Produc durere şi senzaţia de picioare umflate

Nu efectul inestetic este cel deranjant, cât senzaţia de durere care apare în astfel de situaţii. Oboseala, senzaţia de greutate şi senzaţia de picioare umflate sunt alte simptome care sunt asociate cu varicele.

„Boala varicoasă reprezintă un proces lent pe parcursul căruia peretele venos este afectat, iar în timp aceasta se extinde şi către ţesuturile din jur. Pe lângă faptul că sunt inestetice, varicele sunt însoţite frecvent şi de durere, iar în cazurile cele mai grave apar şi inflamaţii ale picioarelor”, a explicat Prof. Univ. Dr. Mircea Pătruţ, medic în cadrul Centrului Medical Focus.


Citeste mai mult pe:  eva.ro

Labels:


 

Frumuseţea ta. Coenzima Q10: ce este şi dacă te ajută cu adevărat

Reclamele la produse cosmetice pomenesc atât de des de coenzima Q10 încât cu siguranţă îţi este un termen foarte cunoscut. Proprietăţile sale antiîmbătrânire sunt foarte lăudate, dar sunt cu adevărat reale?

Află ce este coenzima Q10 şi dacă are într-adevăr efecte benefice asupra frumuseţii.

Ce este coenzima Q10?

Coenzima Q10 este o substanţă care se găseşte în mod natural în organism şi care ajută la transformarea nutrienţilor în energie. Se găseşte în aproape toate ceulele corpului nostru şi este un antioxidant foarte puternic.


Citeste mai departe: eva.ro

Labels:


 

Secretul pentru o bătrâneţe sănătoasă şi liniştită. Vezi ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de boli

Menţinerea unei diete mediteraneene de-a lungul vieţii poate aduce o bătrâneţe sănătoasă şi liniştită, conform unui nou studiu realizat de nişte cercetători din Boston, informează Time.

Înlocuirea cărnii roşii cu proteine obţinute din fasole şi a grăsimilor saturate cu ulei de măsline reprezintă o reţetă cunoscută pentru a evita o serie de boli cronice aşa cum sunt bolile de inimă sau diabetul. În plus, o serie de studii au corelat dieta mediteraneeană cu o speranţă de viaţă mai lungă.

Însă care este calitatea acestor ani în plus pe care-i putem adăuga bătrâneţii noastre?

Pentru a răspunde la această întrebare, cercetători de la Harvard School of Public Health au revizuit datele despre dietă adunate în urma unui studiu la care au participat 10.670 de femei cu vârsta cuprinsă între 50 şi 60 de ani.

Citeste mai mult pe: romaniatv.net

Labels:


 

Nutriţionista Marie Vrânceanu: "Alimentele nepreparate termic nu sunt cea mai fericită alegere"

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online -

O nouă modă face furori în rândul persoanelor care ţin să-şi menţină sau să-şi redobândească silueta şi, în acelaşi timp, să se hrănească sănătos. Nutriţionista Marie Vrânceanu susţine însă că a mânca doar alimente nepreparate termic nu constituie cea mai bună alegere. Periodic, lumea dietelor este traversată de o modă a momentului. În ultima vreme, eşti în trend dacă eşti… crudist. "Ideea de bază ar fi că o parte din vitamine se distrug prin tratare termică. Parţial e adevărat, dar e greşit să generalizăm. Unii nutrienţi, cum ar fi carbohidraţii şi proteinele, nu sunt distruşi de căldură şi pot fi digeraţi mai uşor. Există cazuri în care prepararea termică chiar creşte cantitatea de substanţă absorbabilă", explică nutriţionista Marie Vrânceanu (www.marievranceanu.blogspot.com).


Nutrienţii din roşii, accesibili după prelucrare "Celulele vegetale, spre deosebire de cele animale, sunt protejate de un perete celular format din substanţe pe care corpul uman nu le poate digera. Peretele celular trebuie distrus mecanic, chimic sau termic pentru a face posibilă absorbţia unor nutrienţi. Când citim informaţiile nutriţionale referitoare la conţinutul de fier, vitamina C, betacaroteni, nu înseamnă neapărat că prin consumul acelui aliment corpul nostru va reuşi întotdeauna să absoarbă efectiv acele substanţe.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online -

Citeste mai mult pe: ziarulring.ro

Labels:


 

Vei avea un NOD în GÂT. Vezi cum arată mâncarea FAST-FOOD la MICROSCOP şi află ce conţine de fapt FOTO

Cercetătorii americani au examinat la microscop compoziţia chicken nuggets (bucăţi de pui prăjite) aparţinând a două lanţuri de restaurante fast-food foarte cunoscute din America. Astfel, ei au descoperit că doar jumătate din compoziţie conţinea carne, restul fiind un amestec de diferite părţi ale păsărilor, printre care grăsime, vase de sânge, nervi, oase şi cartilagii. Cu toate acestea, restaurantele se apără, declarând că informaţiile nutriţionale privind produsele lor sunt disponibile pe internet şi pe ambalaj.

Cu toate că atunci când sunt privite cu ochiul liber chicken nuggets par să fie făcute doar din carne, lentila microscopului a arătat crudul adevăr, oferindu-le consumatorilor adevărata reţetă, potrivit Daily Mail.


Citeste mai mult pe:romaniatv.net

Labels:


 

5 adevăruri psihologice care vor schimba complet ceea ce crezi despre tine

Cu toţii credem că ne cunoaştem îndeajuns de bine, însă psihologii au efectuat, de-a lungul timpului, mai multe experimente ale căror rezultate sunt uimitoare şi arată cum "funcţionează" mintea umană cu adevărat.

Nu remarcăm lucruri evidente

Într-un experiment al unor profesori de la Harvard, un actor a rugat câţiva trecători să-i explice cum să ajungă pe o anumită stradă. În timp ce trecătorul îi dădea indicaţii, doi muncitori care cărau o uşă mare de lemn a trecut printre ei, astfel că omul nu a mai putu să-l vadă pe actor preţ de câteva secunde. În acest scurt timp, actorul iniţial a fost înlocuit cu un altul, mai înalt şi cu înfăţişare complet diferită de primul, potrivit huffingtonpost.com.

La final, jumătate dintre trecători au mărturisit că nu şi-au dat seama că cel care le cerea indicaţii a fost schimbat cu altcineva.

Citeste mai departe: obiectiv.info

Labels:


 

Cum ne-a manipulat industria slăbitului de-a lungul timpului: „Mănâncă zahăr“, „Fumează Lucky Strike“ şi „Renunţă la legumele «pentru iepuri»“

Faptul că astăzi ne e greu să slăbim sănătos este explicabil, de vreme ce zeci de ani, prolifica industrie a slăbitului ne-a inoculat, prin reclamele vremii, idei contestate cu vehemenţă de lumea medicală de astăzi, cred specialiştii.

Mănâncă zahăr ca să slăbeşti fără să renunţi la plăceri „Când ţi-e foame înseamnă, de obicei, că nivelul tău de energie este la pământ.“ Aceasta este explicaţia folosită de o companie producătoare de zahăr pentru a-şi promova produsul în revistele anilor 1970. „Dacă mănânci ceva cu zahăr, îţi ridici rapid nivelul energetic“. O linguriţă cu zahăr conţine doar 18 calorii, „numai energie“, susţineau producătorii. Totuşi, astăzi oricine ştie că după ridicarea bruscă a energiei prin consumul alimentelor cu zahăr urmează o la fel de bruscă prăbuşire a energiei. Consecinţele fiind creşterea apetitului, o stare persistentă de oboseală şi, în timp, îngrăşare.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?