Wednesday, November 6, 2013
Nutriţionista Marie Vrânceanu: "Alimentele nepreparate termic nu sunt cea mai fericită alegere"
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online -
O nouă modă face furori în rândul persoanelor care ţin să-şi menţină sau să-şi redobândească silueta şi, în acelaşi timp, să se hrănească sănătos. Nutriţionista Marie Vrânceanu susţine însă că a mânca doar alimente nepreparate termic nu constituie cea mai bună alegere. Periodic, lumea dietelor este traversată de o modă a momentului. În ultima vreme, eşti în trend dacă eşti… crudist. "Ideea de bază ar fi că o parte din vitamine se distrug prin tratare termică. Parţial e adevărat, dar e greşit să generalizăm. Unii nutrienţi, cum ar fi carbohidraţii şi proteinele, nu sunt distruşi de căldură şi pot fi digeraţi mai uşor. Există cazuri în care prepararea termică chiar creşte cantitatea de substanţă absorbabilă", explică nutriţionista Marie Vrânceanu (www.marievranceanu.blogspot.com).
Nutrienţii din roşii, accesibili după prelucrare "Celulele vegetale, spre deosebire de cele animale, sunt protejate de un perete celular format din substanţe pe care corpul uman nu le poate digera. Peretele celular trebuie distrus mecanic, chimic sau termic pentru a face posibilă absorbţia unor nutrienţi. Când citim informaţiile nutriţionale referitoare la conţinutul de fier, vitamina C, betacaroteni, nu înseamnă neapărat că prin consumul acelui aliment corpul nostru va reuşi întotdeauna să absoarbă efectiv acele substanţe.
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online -
Citeste mai mult pe: ziarulring.ro
O nouă modă face furori în rândul persoanelor care ţin să-şi menţină sau să-şi redobândească silueta şi, în acelaşi timp, să se hrănească sănătos. Nutriţionista Marie Vrânceanu susţine însă că a mânca doar alimente nepreparate termic nu constituie cea mai bună alegere. Periodic, lumea dietelor este traversată de o modă a momentului. În ultima vreme, eşti în trend dacă eşti… crudist. "Ideea de bază ar fi că o parte din vitamine se distrug prin tratare termică. Parţial e adevărat, dar e greşit să generalizăm. Unii nutrienţi, cum ar fi carbohidraţii şi proteinele, nu sunt distruşi de căldură şi pot fi digeraţi mai uşor. Există cazuri în care prepararea termică chiar creşte cantitatea de substanţă absorbabilă", explică nutriţionista Marie Vrânceanu (www.marievranceanu.blogspot.com).
Nutrienţii din roşii, accesibili după prelucrare "Celulele vegetale, spre deosebire de cele animale, sunt protejate de un perete celular format din substanţe pe care corpul uman nu le poate digera. Peretele celular trebuie distrus mecanic, chimic sau termic pentru a face posibilă absorbţia unor nutrienţi. Când citim informaţiile nutriţionale referitoare la conţinutul de fier, vitamina C, betacaroteni, nu înseamnă neapărat că prin consumul acelui aliment corpul nostru va reuşi întotdeauna să absoarbă efectiv acele substanţe.
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online -
Citeste mai mult pe: ziarulring.ro
Labels: Stiri
Post a Comment