Tuesday, October 29, 2013

 

Gustarea delicioasă care îţi taie pofta de mâncare şi te ajută să te menţii în formă

Pentru că aveam tendinţa de a consuma multe calorii între mese, oamenii de ştiinţă sugerează că am putea consuma o gustare care să ne ajute să ne controlăm apetitul, şi anume migdalele.

Potrivit rezultatelor unui nou studiu, oamenii care au adăugat 43 de grame de migdale în dieta zilnică au declarat că şi-au redus senzaţia de foame şi că au consumat mai puţine alimente în timpul zilei, scrie descopera.ro.

"Acest lucru sugerează că migdalele ar putea fi o alegere bună pentru gustări, mai ales în cazul indivizilor care sunt îngrijoraţi de greutatea lor. În ciuda faptului că şi-au adăugat 250 de calorii în dietă, nu s-a observat nicio schimbare în aportul lor energetic total", a declarat Richard Mattes, profesor de nutriţie de la Universitatea Purdue.

În plus, după o lună de la începerea studiului s-a observat că participanţii nu luaseră în greutate.



Citeste articolul integral pe:romaniatv.net

Labels:


 

Românii suferă de obezitate din cauza alimentației nesănătoase, cu multe calorii și multă sare

Un sfert din populaţia României suferă de obezitate, iar mai mult de jumătate dintre vizitele la medic sunt cauzate de o alimentaţie nesănătoasă. Tulburările alimentare apar din cauza numărului ridicat de calorii şi a consumului excesiv de sare.
Un adult care cântăreşte 70 de kilograme are nevoie de 1.700 de calorii pe zi. Nevoile calorice sunt mai crescute la copii şi scad odată cu înaintarea în vârstă.
Specialistii spun ca micul dejun trebuie să reprezinte 20% din raţia calorică zilnică, la gustare se adaugă alte 10 procente, masa de prânz este cea mai importantă, cu 45% din necesarul de calorii, iar restul după amiaza şi seara.
„Pentru adulţi se recomandă reducerea aportului de grăsimi, de sare, în scopul scăderii riscului apariţiei a patologiei cardiovasculare, iar pe de altă parte, la adulţi se recomandă şi scăderea aportului de zahăr”, a explicat Gabriela Radulian, nutriționist.
Specialiştii în nutriţie spun că secretul constă în modul de preparare al mâncarii. Astfel că, ciorba de pui a la grec, care are peste 400 de calorii poate fi înlocuită cu una de legume sau de pui de ţară cu un aport caloric de 10 ori mai mic la suta de grame. La fel şi în cazul tradiţionalelor sarmale care pot avea între 80 până la 200 de calorii bucata.
„Cele pregătite sănătos, în care se elimină carnea grasă şi pot fi pregătite cu carne de curcan sau de pui, în care celebrele afumături nu intră în compoziţie, dar intră între sarmale când se pregătesc să dea savoare şi mai ales în final eliminarea smântânii”, a spus Nicolae Hâncu, nutriționist.
Medici spun că folosim de trei ori mai multă sare decât limita recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care este de 5 grame pe zi. Alimentele procesate sunt adevărate capcane, pentru că nu au trecute cantitatea de sare din produs.
„Foarte multe din alimentele considerate cu calorii şi cu calorii provenite din componenţi cu alte riscuri pentru patologie cardiovasculară sunt şi ieftine”, a afirmat Gabriela Roman, președintele Societății Române de Obezitate.
Excesele din alimentaţie, pe termen lung duc la tulburări ale metabolismului, mai ales în cazul diabeticilor.
„Toate acestea îi expun la un risc mai mare cu complicaţii la nivelul ochilor, rinichilor, picioarelor”, a declarat Ioan Andrei Vereșiu, președintele Federației Române de Diabet.
Îngrijoraţi de statistici, medicii nutriţionişti recomandă Ministerului Sănătăţii un program naţional de educaţie alimentară, mai ales în rândul copiilor. În România, un copil din doi are probleme cu greutatea corporală.


sursa: digi24.ro/

Labels:


 

Exerciţii pentru un fund bombat. Nu garantează şi talia de viespe

Pe langa talia de viespe, un fund bombat este unul dintre dezideratele doamnelor si ale domnisoarelor care tin la aspectul lor. Exercitiile care trebuie efectuate pentru a obtine rezultatul dorit pot fi realizate cu ajutorul diferitelor aparate pentru fitness si intretinere corporala, in cadrul unei sali specializate.

Exercitii pentru fund bombat la scripete, cu piciorul flexat
Scripetele este unul dintre aparatele care te poate ajuta sa obtii un fund bombat. Primul exercitiu pe care il poti efectua cu ajutorul acestuia il constituie tragerea cu piciorul indoit. Miscarea incepe din pozitie verticala, cu ambele maini sprijinite de bara aparatului, pentru mentinerea echilibrului si cu piciorul stang prins in suportul destinat.


Citeste articolul integral pe:realitatea.net

Labels:


 

Alimentatia, o chestiune de "time management"

Dr. Gheorghe Mencinicopschi sustine ca a te trezi cu 30 de minute mai devreme dimineata poate fi extrem de benefic pentru santatea ta. In acea jumatate de timp ar trebui sa poti incropi un mic dejun proaspat si sanatos si sa-ti organizezi mesele pe care urmeaza sa le iei pana la sfarsitul zilei.

"Orice persoana, oricat de ocupata ar fi, daca stie sa-si gestioneze corect timpul, poate gasi o jumatate de ora dimineata pentru a pregati un mic dejun consistent si un pachetel pentru serviciu.

Micul dejun poate sa constea intr-o omleta, iar pranzul intr-o bucata de piept de pui cu salata. De asemenea la pachet se pot lua fructe, ceai facut de acasa, sau chiar ice tea", declara Dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru Business24.

Daca tu reusesti sa-ti faci un astfel de ritm, atunci munca de a-i convinge si pe cei mici sa duca o viata sanatoasa este pe jumatate rezolvata.

"Este foarte important ca si copiii sa primeasca educatie nutrionala inca de mici. Insa acest lucru nu se realizeaza prin cuvinte, ci prin exemple personale. Parintii trebuie sa-i arate copilului si sa manance exact aceleasi alimente pe care i le recomanda si copilului.

Copilul trebuie sa devina un lider de opinie in mediul sau si in loc de cola sa consume iaurt, iar in loc de croissant, fructe. Un gram de educatie nutritionala este foarte important pentru orice copil", continua doctorul care tocmai a lansat o carte pe aceasta tema, "Parinti Altfel - cu copii de la -1 la 10 ani".

Catering de mancare sanatoasa. O optiune sau un instrument de marketig?

Citeste articolul integral pe:business24.ro

Labels:


 

Cum te urâţeşte şi te îmbolnăveşte fumatul: un site interactiv îţi arată nemilos consecinţele acestui obicei

Ştim cu toţii că fumatul favorizează apariţia cancerului pulmonar, dar câte femei ştiu că acest obicei le urâţeşte tenul şi câţi bărbaţi ştiu că fumatul le înrăutăţeşte viaţa sexuală? În încercarea de a realiza un sistem de avertizare mai avansat decât pozele de pe pachetele de ţigări, un grup de cercetători finlandezi a dezvoltat un website interactiv care înfăţişează, fără menajamente, ravagiile fumatului asupra corpului uman.

Prima pagină › D:News
vezi toate articolele din D:News › D:News
Cum te urâţeşte şi te îmbolnăveşte fumatul: un site interactiv îţi arată nemilos consecinţele acestui obicei
Trimite pe email19.10.2013 | 1 Comentarii
+
ZOOMCum te urâţeşte şi te îmbolnăveşte fumatul: un site interactiv îţi arată nemilos consecinţele acestui obicei
Galerie foto (1)
Ştim cu toţii că fumatul favorizează apariţia cancerului pulmonar, dar câte femei ştiu că acest obicei le urâţeşte tenul şi câţi bărbaţi ştiu că fumatul le înrăutăţeşte viaţa sexuală? În încercarea de a realiza un sistem de avertizare mai avansat decât pozele de pe pachetele de ţigări, un grup de cercetători finlandezi a dezvoltat un website interactiv care înfăţişează, fără menajamente, ravagiile fumatului asupra corpului uman.

Barcelona de la 77€› Rezervă bilete de avion prin
Website-ul Tobacco Body a fost creat în colaborare cu Societatea pentru Studiul Cancerului din  Finlanda şi prezintă consecinţele fumatului asupra diferitelor organe ale corpului uman  - un întreg catalog de efecte nocive, de la coşuri şi piele cenuşie până la riscul mărit de apariţie a unor boli foarte dureroase, precum ulcerul gastric.

În cazul femeilor, unul dintre cele mai neplăcute efecte ale fumatului este acela că el favorizează creşterea părului pe faţă sau pe braţe (pentru că măreşte producţia de testosteron, hormon masculin); în plus, pielea capătă o tentă cenuşie, iar fumătoarele sunt mai predispuse la apariţia coşurilor, deoarece fumatul încetineşte circulaţia sângelui, sporind riscul infecţiilor şi făcând acneea mai dificil de tratat.

Fumatul favorizează, de asemenea, apariţia ridurilor, îmbătrânirea prematură a pielii; la vârste egale, nefumătorii au de 5 ori mai puţine riduri decât cei care au fumat câte un pachet de ţigări pe zi, timp de 25 de ani.


Citeste articolul integral pe: descopera.ro

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?