Tuesday, October 29, 2013

 

Alimentatia, o chestiune de "time management"

Dr. Gheorghe Mencinicopschi sustine ca a te trezi cu 30 de minute mai devreme dimineata poate fi extrem de benefic pentru santatea ta. In acea jumatate de timp ar trebui sa poti incropi un mic dejun proaspat si sanatos si sa-ti organizezi mesele pe care urmeaza sa le iei pana la sfarsitul zilei.

"Orice persoana, oricat de ocupata ar fi, daca stie sa-si gestioneze corect timpul, poate gasi o jumatate de ora dimineata pentru a pregati un mic dejun consistent si un pachetel pentru serviciu.

Micul dejun poate sa constea intr-o omleta, iar pranzul intr-o bucata de piept de pui cu salata. De asemenea la pachet se pot lua fructe, ceai facut de acasa, sau chiar ice tea", declara Dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru Business24.

Daca tu reusesti sa-ti faci un astfel de ritm, atunci munca de a-i convinge si pe cei mici sa duca o viata sanatoasa este pe jumatate rezolvata.

"Este foarte important ca si copiii sa primeasca educatie nutrionala inca de mici. Insa acest lucru nu se realizeaza prin cuvinte, ci prin exemple personale. Parintii trebuie sa-i arate copilului si sa manance exact aceleasi alimente pe care i le recomanda si copilului.

Copilul trebuie sa devina un lider de opinie in mediul sau si in loc de cola sa consume iaurt, iar in loc de croissant, fructe. Un gram de educatie nutritionala este foarte important pentru orice copil", continua doctorul care tocmai a lansat o carte pe aceasta tema, "Parinti Altfel - cu copii de la -1 la 10 ani".

Catering de mancare sanatoasa. O optiune sau un instrument de marketig?

Citeste articolul integral pe:business24.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?