Friday, November 1, 2013

 

Topul alimentelor care te feresc de cancer, de diabet și de boli cardiovasculare

Nutriţia joacă un rol important în prevenţia bolilor, iar alimentele pe care le consumaţi mai rar pot fi deosebit de valoroase. Migdalele, de exemplu, previn bolile inimii, iar smochinele sunt eficiente în digestie.

1 Migdalele - îmbunătăţesc memoria
Persoanele care consumă migdale au un nivel mai ridicat de colecistochinină, un hormon care grăbeşte senzaţia de saţietate, arată un studiu publicat în „Jurnalul American de Nutriţie Clinică“. Alte cercetări au arătat că aceste fructe contribuie la îmbunătăţirea memoriei, feresc de boli precum Alzheimerul şi afecţiunile cardiovasculare. Specialiştii spun că au efectul unor statine (molecule care micşorează nivelul colesterolului).

2 Sparanghelul – creşte acţiunea insulinei
Acest aliment conţine inulină, un carbohidrat care nu este digerat, dar care poate furniza bacterii benefice intestinului gros. Mai mult, asparagina, o substanţă găsită în sparanghel, ajută corpul să transpire. Un studiu publicat în „Jurnalul Britanic de Medicină“ a arătat că extractul din sparanghel creşte semnificativ acţiunea insulinei, acel hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. O porţie de sparanghel zilnic asigură necesarul de folaţi, adică de vitamina B. Folaţii reduc nivelul de homocisteină, o substanţă din sânge, care, în cantităţi mari, creşte riscul apariţiei bolilor de inimă.

Citeste mai mult pe: evz.ro

Labels:


 

3 retete sanatoase pentru micul dejun

Schimba-ti obiceiurile de dimineata. Ia un mic dejun de nota 10 cu ingrediente sanatoase si satioase.

Un mic dejun consistent trebuie sa contina cate putin din toate: carbohidrati pentru energie, protiene pentru forta si fibre pentru o buna digestie pe parcursul zilei. Nu este imposibil sa iei din fiecare grupa de ingredinete cate putin, daca stii cum sa le combini pentru retete gustoase care sa iti tina de foame mai multe ore.

Citeste mai mult pe: acasatv.ro

Labels:


 

Cum vă mențineți colonul sănătos

Medicii susţin că din ce în ce mai mulţi tineri suferă de sindrom de colon iritabil. „Una din trei persoane suferă de această boală“, precizează medicul gastroenterolog Alina Popescu. Tulburările de tranzit intestinal la tineri apar din cauza alimentaţiei bogate în E-uri, fast-foodului, meselor luate o dată pe zi, excesului de cafea, băuturilor carbogazoase şi stresului.

„Se întâmplă în special în cazul persoanelor hipersensibile. Tulburările sistemului nervos dereglează şi mecanismul de funcţionare al intestinelor“, explică medicul Alina Popescu.

Simptome: dureri de burtă, diaree sau constipaţie

Sindromul de colon iritabil se manifestă prin dureri de burtă, constipaţie, balonare, diaree, scaune însoţite de sângerare. „La medic vin în special cei cu un status socio-economic ridicat, deoarece ei sunt mai atenţi la ce se întâmplă cu organismul lor şi percep mai bine aceste tulburări“, a observat dr. Alina Popescu.

Tulburările de tranzit şi cancerul de colon


Citeste mai mult pe: doctorulzilei.ro

Labels:


 

Topmodelul Linda Croitoru dezvaluie secretul unei greutati de invidiat la "Ce se intampla, doctore?", sambata, la ProTV

Sambata, 2 noiembrie, de la 10:00, invitata speciala a Oanei Cuzino la “Ce se intampla, doctore?” este topmodelul Linda Croitoru, care le va dezvalui doamnelor cum si-a mentinut greutatea la acelasi nivel in ultimii cincisprezece ani. Performanta nu se datoreaza dietelor tinute pe termen scurt, ci unui stil de viata sanatos. Linda va vorbi sambata despre echilibru, miscare si alimentatie sanatoasa, elemente care ii definesc stilul de viata.
Dovleacul, alimentul - vedeta al acestui sezon, abunda in vitamine si antioxidanti care lupta impotriva virozelor respiratorii. In plus, specialistii il recomanda si ca ingredient in deserturi dietetice datorita aportului scazut de calorii. In aceasta sambata, telespectatorii vor afla ce alte beneficii mai are leguma portocalie si cum poate fi introdusa in meniul zilnic.

Citeste mai mult pe:protv.ro

Labels:


 

Cum să slăbești cu ciocolată

Persoanele care continuă să consume alimentele preferate, precum ciocolata, în timpul curelor de slăbire, prezintă mai multe şanse să piardă în greutate, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii britanici.

Pe de altă parte, curele de slăbire bazate pe renunţarea la mâncare au o probabilitate mai mare să dea greş.

Janet Aylott, nutriţionista care a pus la punct programul online de calculare a caloriilor Nutracheck, a afirmat:




Citeste mai mult pe: doctorulzilei.ro

Labels:


 

Somnul insuficient îi îmbolnăvește pe adolescenți

Adolescenții care nu dorm suficiente ore pe noapte sunt mult mai expuși riscului de îmbolnăvire, în raport cu cei care nu sunt privați de somn, susțin cercetătorii americani, citați de Daily RX.


La studiul efectuat de oamenii de știință de la Laboratorul de Cercetare a Somnului al Spitalului E. P. Bradley din Providence au participat 56 de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, care proveneau din cinci licee din Rhode Island. Aceștia au fost rugați să poarte timp de trei luni un dispozitiv denumit actigraf, care analizează mișcările, oferind informații despre intervalul de somn al voluntarilor. În urma analizei datelor din respectivele luni, cercetătorii i-au împărțit pe adolescenți în mai multe grupe, în funcție de cât de mult sau de puțin au dormit noaptea.

Citeste mai mult pe: semneletimpului.ro

Labels:


 

De ce să renunți la sucurile acidulate dietetice

Băuturile acidulate dietetice nu sunt o alegere bună atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. De asemenea, aceste sucuri au și alte efecte nocive asupra întregului tău organism.

Două studii efectuate de cercetătorii de la Școala de Medicină a Centrului de Științe pentru sănătate San Antonio din cadrul Universității din Texas, citate de CBS News, au arătat că până și băuturile acidulate dietetice îngrașă. Într-unul dintre acestea, cercetătorii au urmărit, timp de 10 ani, efectele produse de acest tip de sucuri în cazul a peste 400 de adulți cu vârste între 65 și 74 de ani. Rezultatele au arătat că talia celor care consumau băuturi acidulate dietetice s-a mărit cu 70% în raport cu non-consumatorii. Cel de-al doilea studiu a fost efectuat pe șoareci de laborator. O parte dintre aceștia au fost hrăniți cu alimente bogate în aspartam (un îndulcitor frecvent întâlnit în compoziția băuturilor dietetice), iar o parte cu hrană normală. Cei care au consumat alimente cu aspartam au înregistrat un nivel mult mai mare al glicemiei, față de restul șoarecilor.


Citeste mai mult pe: semneletimpului.ro

Labels:


 

Cum te oprești din mâncatul irațional

Mâncatul excesiv, în neștire, din cauza plictiselii, a stresului, a unei stări de anxietate, ori depresie, dar și în timp ce te ocupi de alte sarcini poate fi un obicei periculos care pe lângă faptul că îngrașă, îți poate periclita sănătatea. Află cum poți scăpa de acest obicei.

O alimentație irațională determină individul să aleagă adesea alimente bogate în calorii, zahăr și grăsimi, să sară peste mesele zilnice, iar atunci când mănâncă au tendința de a consuma cantități imense de mâncare, notează Fit Day.

Pentru a evita să cazi în capcana mâncatului irațional, este important, în primul rând, să eviți săritul peste masa de dimineață. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, care îți oferă atât energia necesară pentru începutul zilei, dar te ferește totodată de excesul de kilograme. Cei care aleg să amâne masa de dimineață vor resimți senzația de foame mai târziu și vor alege fie să consume diverse gustări pe parcursul zilei, fie să mănânce cantități mai generoase de alimente la masa de prânz.


Citeste articolul integral pe: semneletimpului.ro

Labels:


 

Succes in cariera: Top 9 obiceiuri care te fac mai productiv

Cateodata nu poti avea succes in cariera tocmai pentru ca sunt atat de multe lucruri care te pot distrage de la activitatea de birou. Gandeste-te ca daca vrei o sa ai succes in cariera trebuie sa fii productiv la locul de munca, insa avand in preajma ta youtube, facebook, telefoane cu tot mai multe aplicatii pentru divertisment, e o misiune imposibila. Daca inainte tigara era singurul motiv pentru care amanai cu cateva minute demararea unei actiuni, la birou sau acasa, acum poti petrece ore in sir navigand pe peretele propriu, al prietenilor, al sotiei, al sotului etc. In timp ce vizitai albumele foto on-line, poate aveai telefoane de dat, rapoarte de facut la job sau sa scapi de sirul lung de vase nespalate din chiuveta ori sa faci programul acela de antrenament pe care ar fi trebuit sa-l incepi acum o luna. Poate ca pe termen scurt cateva batoane energizante te-ar pune pe picioare, insa, daca vrei sa ai solutii pe termen lung, este nevoie de o schimbare radicala a obiceiurilor tale.
Iata cateva sfaturi legate de 9 obiceiuri care iti vor creste productivitatea la locul de munca si, implicit, iti vor asigura succes in cariera.

Citeste mai mult pe: sfatulparintilor.ro

Labels:


 

Tinerete fara batranete cu 7 alimente miraculoase!

Fructele si legumele proaspete sunt indispensabile daca vrei sa slabesti, insa stiai ca iti pot mentine si pielea frumoasa si tanara? Salatele de cruditati iti aduc nenumarate beneficii nu doar pentru sanatate, ci si pentru frumusete. Alimentele bogate in antioxidanti, potasiu si vitaminele A, C si E sunt extrem de importante pentru dezvoltarea celulelor si productia de colagen. In continuare iti prezentam sapte astfel de surse perfecte pe care le poti include in dieta ta zilnica.

Avocado
Include avocado in toate mancarurile, de la sandwich-uri si sosuri pentru salata, pana la bauturi nutritive si chiar foloseste-l ca un produs cosmetic ce iti protejeaza pielea! Avocado are un continut mare de antioxidanti, vitamina E, potasiu si grasimi monosaturate extrem de sanatoase. Aceste ingrediente fac din avocado o solutie pentru a-ti pastra pielea fina, hidratata si elastica. In plus, daca aplici ulei de avocado pe piele, acesta stimuleaza productia de colagen, astfel incat, data viitoare cand ai nevoie de o masca de fata, e de ajuns sa te uiti in frigider!


Citeste articolul integral pe: sfatulparintilor.ro

Labels:


 

Doinita Oancea isi dezvaluie trucurile pentru o silueta de invidiat. Felul de mancare la care nu ar renunta niciodata

Pe Doinita Oancea o poti urmari de luni pana joi in serialul "Ingeri Pierduti", difuzat de la ora 20:30.

Doinita Oancea este foarte atenta la silueta sa, motiv pentru care are mereu grija ce mananca. Insa, actrita declara ca exista un fel de mancare de care nu s-ar dezlipi nici in ruptul capului.
“Imi place salata de rucola cu salata iceberg, rosii, otet balsamic si putin ulei de masline, iar pe langa salata un croissant proaspat taiat pe jumatate umplut cu un ou prajit, muschi file, sau o felie de branza topita. Am invatat aceasta reteta de la un bun prieten.”

sursa:acasatv.ro

Labels:


 

A slabit peste 100 kg in numai un an si jumatate!




















Marian Oprea, unul dintre pacientii Spitalului Sf. Constantin din Brasov, Centru de excelenta in chirurgia obezitatii, a inceput o noua viata dupa ce in numai un an si jumatate a reusit sa slabeasca peste 100 de kg, ca urmare a interventiei Gastric Sleeve. Tanarul fusese diagnosticat cu obezitate morbida inca din adolescenta si a apelat de-a lungul timpului la tot felul de tratamente medicale si naturiste si exercitii fizice, care nu au dat rezultate. Astfel, la varsta de 31 de ani, el ajunsese sa cantareasca 220 de kilograme si isi pierduse orice speranta ca va ajunge vreodata la o greutate normala.

Astazi, cand este cu 100 de kilograme mai slab, Marian spune ca s-a nascut a doua oara. Operat si indrumat apoi de o echipa de medici dedicati meseriei pe care o fac, barbatul a reusit sa scape de povara si isi urmeaza in prezent pasiunea: va deveni in curand DJ cu diploma.

"Aveam un complex, iar lucrul asta m-a impiedicat sa am curajul sa fac ceea ce vreau. O sa o fac de acum incolo, cu mai multa incredere, bineinteles", spune Marian.

Scaderea sa masiva in greutate se explica prin reducerea capacitatii stomacului, diminuarea senzatiei de foame si instalarea prococe a satietatii, ca urmare a interventiei.

In 2013, la un an si jumatate dupa operatie, Marian a continuat drumul catre o viata normala cu ajutorul d-lui Dr. Marcel Albean, chirurg plastician la Spitalul Sf. Constantin, care a efectuat operatiile de indepartare a excesului de piele ramas in zona abdominala in urma slabirii.

Operatia Gastric Sleeve

Impresionati de cazul lui Marian, medicii Spitalului Sf. Constantin au decis sa il ajute, iar institutia a suportat costurile interventiei – 5 000 de euro. Operatia s-a desfasurat fara incidente timp de doua ore si a reprezentat o premiera in Brasov la momentul respectiv, fiind pentru prima data cand medicii au operat un pacient cu o asemenea greutate. „Este cel mai voluminos om pe care l-am operat pana acum, cu o greutate de 200 de kilograme, la 1,70 m inaltime, reprezentand un Indice de Masa Corporala de 63, normalul fiind sub 25", declara in ianuarie 2012 seful Sectiei de Chirurgie de la Spitalul „Sf. Constantin" Brasov, dr. Bogdan Moldovan.



Citeste articolul integral pe:  121.ro

Labels:


 

Grăsimi care te ajută să slăbești

Cercetătorii de la Harvard au demonstrat că o dietă moderată în grăsimi vă poate ajuta mult mai bine să pierdeţi din greutate pe termen lung decât un regim fără lipide.

Accelerează arderea caloriilor

Nu orice fel de grăsimi vă pot ajuta să slăbiţi, ci acelea care ţintesc o anumită regiune din corp, cum ar fi zona abdominală. Este vorba despre grăsimile mononesaturate (MUFA), cele care provin din uleiurile de măsline, nuci şi avocado. Studiile anterioare, publicate în „Jurnalul Britanic de Nutriţie“, au arătat că aceste grăsimi sănătoase contribuie la o scădere generală în greutate, chiar şi atunci când oamenii nu modifică numărul caloriilor aduse în organism.

Alte cercetări s-au concentrat asupra rolului pe care îl pot avea mesele de dimineaţă bogate în grăsimi sănătoase asupra scăderii în greutate. S-a demonstrat că grăsimile mononesaturate pot accelera arderea caloriilor, timp de cinci ore după prima masă, iar efectele se simt în special în cazul celor cu grăsime abdominală.

Previn îmbătrânirea şi sunt săţioase

Dieta bazată pe grăsimi sănătoase ajută nu doar la menţinerea greutăţii, ci şi la prevenirea diabetului de tip 2 şi la îndepărtarea bolilor de inimă. Asta deoarece scade colesterolul rău din organism şi creşte cel bun. Un studiu italian arată, la rândul lui, că regimul bogat în grăsimi mononesaturate previne inflamaţiile celulelor şi îmbătrânirea lor.



Citeste articolul integral pe: doctorulzilei.ro

Labels:


 

Calca pe urmele Biancai? Victor Slav, in lupta cu kilogramele. "Ce ai slabit de cand..." Prietenii isi fac deja griji pentru el!


Se spune ca dragostea trece prin stomac, insa, in ceea ce il priveste pe Victor Slav, lucrurile par a sta putin diferit.

Ramas singur pentru cateva zile dupa ce proaspata lui sotie a parasit Romania cu destinatia Dubai, prezentatorul rubricii Meteo de la PRO TV si-a facut de cap cu doi dintre prietenii lui intr-un club de fite din Capitala.

Ca orice vedeta care se respecta, Victor si-a facut o poza si a postat-o imediat pe Facebook, insa reactiile nu au fost tocmai pozitive.


Citeste articolul integral pe: cancan.ro

Labels:


 

Dieta Sophia Loren! Slabeste rapid ca sa arati ca o vedeta

Sophia Loren recunoaste la cei 80 de ani ai sai ca reuseste sa se mentina in forma si sa arate respectabil pentru o astfel de varsta datorita faptului ca a urmat o dieta sanatoasa care a dat rezultate in timp.
Deita ei este de tip mediteranean si este bogata in peste, ulei de masline, nuci, verdeata si fasole.
In cele ce urmeaza va vom prezenta o serie dintre specialitatile care-i sunt pe plac faimoasei vedete si care sunt la indemana oricui.
Peste in ulei de masline
Se incinde uleiul de masline si se scufunda pestele intreg. Fiind vorba de ulei de masline, pestele se prajeste sanatos si isi mentine proprietatile nutritive, iar uleiul nu intra decat superficial in el, fiind si el un aliment antioxidant incredibil de bun.
Vrei sa traiesti mai mult? 6 alimente pentru o viata sanatoasa si indelungata
Salata cu chimen si branza
Aceasta salata se realizeaza din branza feta, foi mari de salata, seminte de chimen si sos vinegreta. Combinatia aceasta de alimente duce la o reglare a metabolismului si la eliminarea rapida a tuturor toxinelor din corp, pe un termen foarte scurt.



Citeste versiunea originala pe:lyla.ro

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?