Sunday, November 20, 2011

 

Trucuri pentru un par sanatos si stralucitor


-Piptanatul favorizeaza glandele sebacee.Parul trebuie pieptanat regulat, de obicei dimineata si seara cate doua-trei minute;
-Nu uscati parul cu uscatorul,cel mai sanatos este sa se usuce la aer;
-nu stati in soare puternic si feriti-l de apa marii;
-alcoolul si nicotina dauneaza la radacina parului,lipseste vitamina C.

Labels:


 

Parul tocit o problema pentru femei

Nu este greu ca, o data pe saptamana sa-i oferiti parului un tratament cu ulei de masline si zeama de lamaie. Pentru aceasta avem nevoie de 20-30 ml zeama de lamaie si 20-30 ml ulei de masline.Uleiul de masline se incalzeste putin dupa care se adauga zeama de lamaie(optional si un galbenus de ou).Se aplica pe par dupa spalare si se lasa sa actioneze macar o ora dupa care se spala bine cu sampon.

Labels:


 

Parul clatit foarte bine este mai stralucitor

Cred ca ati patit macar o data ca resturile de sampon ramase dupa spalare sa faca parul sa arate tocit si deteriorat.Parul va deveni stralucitor daca il clatiti intr-un lighean cu apa calduta si adaugati putin otet.Recomandat este sa folositi o lotiune pe baza de plante si uleiuri aromate pentru un miros placut.

Labels:


 

Sfaturi practice pentru par tocit

Cand parul este fara vlaga si lipsit de stralucire,vina o poarta tratamentele chimice care l-au distrus.Asadar,substantele nutritive si de intretinere pot revigora parul distrus.Pentru stralucire folositi lotiunea cu salvie.Aceasta se prepara dintr-un litru de apa,o cana rom si 2-300g frunze de salvie uscata.Se pun frunzele cu apa la foc, se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 minute,apoi se lasa la macerat o zi si o noapte.Se strecoara, se adauga romul.Se foloseste la 2-3 zile. Parul capata stralucire si flexibilitate.

Labels:


 

Cura de frumusete pentru par

Din cand in cand oferiti-i parului dumneavoastra o cura naturista de frumusete.De cand au aparuttoate tipurile de retete chimice pentru ingrijirea parului,am uitat de natura si de foloasele pe care ni le ofera.Suntem din ce in ce mai multi alergici la substantele chimice aflate in aceste retete.Sa incercam prepararea unor retete din substante naturale si vom reduce riscul la alergii.Printre cele mai importante ingrediente se afla tinctura de galbenele si otetul de mere,dar mai sunt si altele cum ar fi:urzicile,salvia,rozmarinul(sub forma de tinctura),si mai nou, uleiul de avocado.

Labels:


 

Tratament de par cu ulei de avocado si henna


Primavara,frunzele de henna nu au foarte mult colorant.Parul care este tratat cu henna este mult mai flexibil.Se ia o lingura de ulei de avocado,un galbenus de ou si o lingura de henna.Se face o pasta care se aplica pe parul ud dupa spalare.Se lasa aproximativ o ora dupa care se spala bine cu sampon.

Labels:


 

O ingrijire suplimentara pentru par uscat

Parul uscat are tendinta sa devina fragil si aspru.Factorii care duc la aceasta sunt tratamentele chimice(vopseaua, solutia pentru permanent),expunerea la soare puternic sau apa marii.Astfel,apar varfuri tocite si despicate,cel mai bun remediu in acest caz fiind foarfeca.Ca si paiul, parul se poate reface prin tratamente facute dupa retete vechi.

Labels:


 

Parul gras spalat cu lotiune tonica

Firele subtiri de par se ingrasa foarte repede si se lipeste de pielea capului,devenind urat la vedere.Ce e de facut? Faceti ceva pentru intarirea firului de par.Luati o lingura de musetel,o lingura de urzica, o lingura rozmarin si o lingura de otet de mere.Se fierbe 1/2 l apa, plantele se aseaza intr-un vas peste care se toarna apa clocotita.Se lasa 15 minute, si se strecoara.Cu aceasta lsolutie se maseaza parul dupa ce este spalat,lotiunea se aplica pe parul ud.

Labels:


 

Sa preparam un fixativ naturist acasa

Daca intrebati pe bunicile dumneavoastra cum isi preparau un fixativ,sigur o sa va spuna si aceasta reteta. O lingura de miere de albine,putin otet si o cana cu apa.Se incalzeste apa si se adauga otetul cu mierea.Daca doriti sa fie si parfumat, puneti cateva picaturi de ulei aromat.Solutia se aplica pe parul spalat,se lasa sa se usuce apoi puteti sa-l cuafati.

Labels:


 

Aveti un par sanatos si frumos ?

Parul sanatos se cunoaste dupa cum arata.Este stralucitor,viguros si se poate coafa foarte usor.Chiar daca este sanatos trebuie ingrijit si mentinut un echilibru.Clatiti-l cu anumite solutii naturiste si periodic aplicati-i o masca pe baza de plante.

Labels:


 

Tusea tratata cu sirop de morcovi

O reteta traditionala impotriva tusei este siropul de morcovi proaseti.Se ia o cana(250 ml)suc de morcovi,2-3 linguri miere de albine si putina apa.Toate se pun la fiert amestecand continuu.Din acest sirop se iau 4-5 lingurite in fiecare zi.

Labels:


 

Frumusetea fetei umbrita de herpes

Ce e de facut cand va apare un herpes in jurul gurii? Acest herpes apare cand este provocat de virusi.Pentru a impiedica multiplicarea herpesului folositi o tinctura de roinita. Se ia 12-15 g frunze de roinita si circa 100 ml alcool(70-80 grade).Impreuna se pun intr-un vas,se inchide ermetic si se lasa la macerat o noapte.A doua zi se ia pe un betisor putina tinctura si se tamponeaza herpesul.

Labels:


 

Remediu naturist pentru durerile de dinti

Impotriva acestor dureri exista numeroase remedii naturiste.Varza creata este unul din remediu.Cum o folosim? Luam frunze de varza creata, scoatem cotorul gros,se oparesc si se aseaza pe o bucata de panza.Panza se impacheteaza si se aplica pe obrazul unde simtim durere.Efectul se simte in cel mult 30-40 minute.

Labels:


 

Dureri de gat tratate cu ceai de fenicul

Atunci cand aveti gatul inflamat sau sunteti ragusit incercati un ceai de fenicul salbatic.Cum se prepara? Se fierbe 250 ml lapte,se piseaza fructele si se pun in lapte la infuzat.Se lasa zece-cinsprezece minute,Se bea 2-3cani de infuzie fierbinte pe zi.

Labels:


 

Ceapa nu este doar un aliment


Stim cu totii ca ceapa o folosim la aproape toate felurile de mancare.Dar ea se mai foloseste si ca medicament impotriva durerilor de urechi.Cum procedam? Se toaca o ceapa(marime medie),se pune pe o bucatica de tifon, acesta se impatureste si se pune pe urechea care doare.Se leaga cu o bentita sau un batic.

Labels:


 

Mijloace utile pentru calmarea durerilor de urechi

Exista multe mijloace pentru calmarea durerilor de urechi.Lumanarelele de urechi sunt de mare ajutor pentru calmarea durerilor.Ele se introduc cu mare grija in urechea care doare si apoi se aprinde.Are efect analgezic.In cazul in care suferiti de otita medie se poate folosi picatuti de nas care descongestioneaza, picaturi ce se gasesc in farmacii.

Labels:


 

Leac cu patrunjel pentru ochi

La fel ca si salvia,patrunjelul este recomandat in cacul uchilor suprasolicitati.Exemplu de infuzie cu patrunjel:se fierbe o cana de 250 ml apa,dupa ce da in clocot se pune o legatura de patrunjel,se lasa cateva ore,apoi se strecoara.Pentru spalaturi se foloseste un paharel,se pune pe ochi,capul fiind plecat in fata apoi sa lasa capul pe spate si se plimba ochiul pentru o spalatura perfecta.

Labels:


 

Ochii suprasolicitati tratati cu infuzie de salvie

Toti stim ca salvia este un ingredient in bucatarie.Putini dintre noi stim ca are preopietati antiinflamatoare si lasa pielea umeda.Compresele cu salvie ajuta ochii suprasolicitati si pentru ameliorarea conjunctivitei.Cum se prepara infuzia? O cana cu apa de 250 ml se pune la foc,dupa ce fierbe apa se pune o lingura de planta si se lasa cinci-zece minute la infuzat.Se inmoaie o discheta sau un tampon de vata si se aplica pe ochi.Aceasta infuzie este perfecta si pentru prevenirea ridurilor.

Labels:


 

Durerile de cap de obicei inofensive

Cea mai frecventa durere este durerea de cap.Aceasta suferinta are rareori cauze grave.de regula,durerea de cap trece dupa cateva ore,insa cauzele acestor dureri sunt schimbarea vremii sau oboseala acuta.Daca nu exista o cauza serioasa,aceste dureri pot fi tratate cu compresii reci,ceaiuri sau o plimbare in parc pentru a inspira aer curat.

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?