Friday, March 23, 2012

 

Secretul la pierderea in greutate este dragostea fata de corpul tau


Pentru un stil de viata mai bun si o greutate corporala mai sanatoasa,obiectivul major este exercitarea dreptului de a manca.Insa,dietele si suplimentele pot compromite sanatatea,respectul de sine si uneori,chiar viata.Astfel,acestea nu va putea rezolva problemele corpului.

In cotidianul New York Times din 04 ianuarie 2005,s-a raportat un procent de 19% dintre persoanele supraponderale care isi ricsa viata pentru a pierde din greutate,33% dintre persoanele obeze si 4% dintre persoanele cu o greutate aproape normala dar care doresc sa mai piarda pana la 10 kilograme.

Exista studii care dovedesc efecte negative cu privire la parintii care nu realizeaza greutatea copiilor lor.Un astfel de studiu a fost publicat in anul 2009 online in Journal of Adolescent Health,in care se arata ca adolescentii supraponderali si adolescentii care se vad cu cateva kilograme in plus,sunt supusi unui risc mai mare de tentativa de suicid.

Probleme grave de sanatate sunt create de obiective nerealiste de greutate si imaginea unui corp slab.Modul in care ne vedem corpul este,de fapt,ceea ce vedem in jurul nostru,cum ar fi modelele,prietenii,dietele vedetelor slabe,persoane influiente si chiar parintii,care,uneori,sunt obsedati de dieta.
Nemultumirea fata de cum arata corpul poate duce la tulburari de alimentatie,precum bulimia si anorexia.Potrivit cercetarilor facute la Universitatea de Vest din Anglia,oamenii isi fac probleme la cum arata corpul lor,la aspectul fizic,asta mai mult femeile dar si barbatii,astfel incat,recurg la diete groaznice.

Aveti probleme cu aspectul fizic?Puteti consulta un specialist in sanatatea mintala sau un consilier.Puteti obtine sprijin si din partea familiei sau a prietenilor.Acest lucru il puteti face atunci cand constatati ca:
- Sunteti ingrijorati prea mult de aspesctul fizic chiar daca greutatea este aproape potrivita cu inaltimea;
- Va ganditi prea mult la faptul ca ar trebui sa fiti mai slabi si nu sunteti niciodata multumit cum arata corpul dumneavoastra;
- Sunteti afectat de aspectul altora si greutatea acestora;
- Sunteti disponibil sa va petreceti timp pentru a pierde in greutate sau sa va imbunatatiti aspectul fizic in cel mai rapid mod.

Adevarul este ca,cel mai mare secret pentru a pierde in greutate este sa iubesti sai sa accepti corpul tau indiferent ce aspect si ce greutate ai.Nu recurgeti la diete periculoase,operatii chirurgicale,pastile de slabit sau la alte metode care te pot imbonlavi si mai mult la final.
Inainte de a alege un program de pierdere in greutate si doriti sa aveti grija de corpuul dumneavoastra,trebuie sa alegeti metode sigure si eficiente pentru a va imbunatati sanatatea si nu recurgeti la strategii extreme.Faceti totul cu moderatie astfel incat sa aveti destula energie si sa aveti in vedere echilibrarea altor aspecte precum,viata mentala,emotionala si spirituala.

Respectati si apreciati corpul dumneavoastra in loc sa va concentrati asupra imperfectiunilor uitandu-va in oglinda.Cand doriti cu adevarat sa pierdeti in greutate trebuie sa aveti motive corecte si bne intemeiate.Motivatia dumneavoastra trebuie sa fie bazata pe imbunatatirea sanatatii,sa va simtiti plini de energie,faceti sport si exercitii fizice alese de dumneavoastra,astfel incat,sansele de a pierde in greutate sunt mai mari dar si de a o mentine.

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?