Saturday, March 31, 2012

 

Chirurgia pentru pierderea in greutate poate aduce beneficii la pacientii obezi


Intr-un studiu nou realizat de WebMD,s-a descoperit ca,chirurgia britanica pentru pierdere in greutate a fost de bun augur pentru pacientii care au un indice de masa corporala mai mic de 35.Acest lucru inseamna ca si non-pacientii obezi ar putea beneficia de operatia pentru pierderea in greutate.
Deasemenea,in afara de pierderea in greutate,persoanele cu diabet zaharat tip doi au avut o scadere potrivit WebMD.

Institutul National de Sanatate recomanda aceste operatii chirurgicale cu bypass gastric persoanelor a caror indice de masa corporala este de peste 35 si cu diabet zaharat,precum si persoanelor trecute de 40 de ani care nu au diabet zaharat dar au probleme cu obezitatea.

Conform celor de la WebMD,studiul a fost realizat pe un numar mic de persoane.Acest studiu a fost facut de cercetatorul WebMD,profesor in chirurgie si director la chirurgia britanica de la Universitatea Stanford.Persoanele implicate in acest studiu a fost un grup de 15,inclusiv 12 persoane care au avut diabet zaharat.

Asadar,acest studiu realizat de WebMD,sustine faptul ca,chirurgia cu bypass gastric,este benefica pentru persoanele obeze cat si pentru cei care au diabet zaharat.

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?