Thursday, November 10, 2011

 

Alimentatia corecta este egala cu viata sanatoasa



Stiinta alimentatiei sau nutritia ne invata ca alimentele trebuie sa treaca atat prin sita ratiunii cat si prin tractul digestiv. Lipsurile si excesele din alimentatie cat si calitatea lor ne afecteaza sanatatea. Care au fost cauzele care au deteriorat alimentatia oamenilor? Consumarea alimentelor fierte in loc sa le consumam crude, consumarea alimentelor moi in locul celor tari, folosirea alimentelor rafinate foarte sarace in vitamine, consumarea in exces a zaharului, a sarii, a condimentelor si produselor chimice, folosirea in exces a grasimilor animale si proteinilor si lipsa consumului de cereale integrale. Omul, ca sa fie sanatos are nevoie de circa 40 de elemente nutritive. O parte din acesti nutrienti reprezinta sursa de energie pentru viata.

Labels:


 

Cateva trucuri care schimba stilul de viata



Obisnuinta care am acumulat-o in timp poate avea si tratamente pentru vindecare. De exemplu: obisnuiam sa dorm la 12 noaptea si sa ma trezesc la 9-10 dimineata, acum ma voi culca la ora 22 si ma voi trezi la 6-7 dimineata; plecam la serviciu fara sa mananc, acum voi servi micul dejun inainte sa plec; obisnuiam sa nu aerisesc camera, de acum o voi aerisi in fiecare zi. Avem curajul sa incepem aceste schimbari? Sa nu ne mai gandim ce a fost inainte si sa uitam obiceiurile vechi. Daca incercam vom uita de obiceiurile vechi si in cel mult trei-patru saptamani ne va intra in reflex cele noi. Incercati si veti reusi!

Labels:


 

Un stil de viata corect inseamna sanatate



Daca tinem cont de stiinta medicala, snatatea va fi lunga si de calitate.Sunt anumiti factori importanti pentru viata si sanatatea noastra si daca sunt cercetati cu o deosebita atentie vedem ca vizeaza majoritatea domeniilor vietii.Acesti factori care inseamna sanatate sunt: nutritie, apa, odihna, echilibru(spiritual si mintal),odihna, aer, soare si temperament. Ne putem schimba stilul de viata? Da, prin repararea deprinderilor gresite si aplicarea unor obiceiuri corecte legate de acest lucru care ne va schimba total stilul de viata.

Labels:


 

Minime cunostinte medicale pentru o viata sanatoasa



Sa fim sanatosi, conditia principala este sa ne dorim cu adevarat acest lucru. Pentru acest aceasta, trebuie sa respectam anumite legi legate de sanatate. Concluzia trasa de specialistii in medicina arata ca aproape toate bolile sant provocate de un stil de viata gresit.Nu este adegvat cum, ce si cand mancam, cata miscare facem, cata apa consumam, cat de cumpatati suntem, cat ne odihnim, cum ne expunem la soare si ce aer respiram.Ce trebuie facut sa fim sanatosi? Sa ne schimbam stilul de viata si sa traim sanatos, fapt pentru care sanatatea si starea de spirit sunt mult mai bine. Un stil de viata sanatos inseamna sanatate.

Labels:


 

Trucuri de a mai scapa de cateva kilograme


 

Cand va simtiti plictisit si singur iesiti la o plimbare cu prietenii, beti un pahar cu apa, dati un telefon unui prieten de incredere sau faceti-va cadou o 'masa plina de bunatati" cu alimente naturale(fruvte proaspete sau uscate, cartofi copti pepeni, struguri si alte altele de felul acesta).Evitati sa aduceti in casa alimente care v-ar putea face probleme. Daca nu le aveti in preajma, nu mai exista ispita.Mergeti pe jos in fiecare zi cate 30-45 minute continuu. beti apa cate 7-8 pahare pe zi sau puteti sa inlocuiti apa cu ceai neindulcit din plante aromate. Nu folositi niciodata bauturi carbogazoase.

Labels:


 

Ce trucuri sa aplic ca sa slabesc



Daca va place sa mancati mult si nu doriti sa acumulati kilograme, consumati alimenele care nu contin calorii cum ar fi:cartofi, dovlecei, linte, mazare, tote soiurile de fasole, legume, verdeturi, salate, zarzavaturi proaspete inabusite cu grija fara a folosi din abundenta sosuri. Alte alimente bune de consumat fara multe calorii sunt: cerealele integrale fierte, painea integrala, orezul brun si pastele din faina integrala. Iar fructele sunt cele mai bune nu numai in curele de slabire cat si pentru sanatatea dumneavoastra. Aceste alimente nu costa nici mult, sunt si hranitore, contin putine calorii si sunt in masura sa va sature.

Labels:


 

Cantaresti putin, mananci mai mult


In ciuda faptului ca exista nenumarate retete de slabire, sunt o multime de oameni cu greutatea corporala depasita mult de limitele normale.Suna infricosator, dar exista si o latura luminoasa.Fiecare supraponderal este prins in mrejele descurajarii, ignorantei si lacomiei.Trebuie scoasa la lumina aceasta persoana.Este posibil sa facem acest lucru printr-un mod de viata capabil sa-si mentina starea de sanatate, sa scada riscul de imbonlavire, sa mai reduca din bugetul alocat alimentelor si sa le de voie celor ce vor sa-l adopte sa manance mult dar fara sa acumuleze nici un gram la greutatea corporala.Secretul consta in a consuma mai putine calorii in loc de a consuma mai putina hrana.

Labels:


 

Echilibru perfect intre greutate si inaltime



Multi dintre noi, oamenii, nu suntem multumiti de greutatea pe care o avem. O caracteristica individuala este greutatea corporala, insa exista criterii in baza carora se poate stabili greutatea ideala pe care trebuie sa o aiba orce om.Daca depasesti greutatea ideala cu 20% inseamna ca esti obez.Asadar, o persoana care are o greutate ideala de 75 kg va fi obeza in momentul cand ajunga sau depaseste 90 kg. Aceasta persoana cu o greutate ideala de 75 kg,va fi supraponderala la o greutate de 82,5-89,5 kg.

Labels:


 

Slabeste sanatos si frumos cu alimente vegetale



Daca aveti ceva khilograme in plus si simtiti nevoia sa scapati de ele incepeti prin a consuma mai multe alimente naturale, gatite cat mai simplu.Printre aceste alimente pot fi incluse si cerealele integrale fierte, orezul, pastele din faina integrala, painea integrala, zarzavaturile proaspete de orce fel. O alta alternativa ar putea fi cartofii, ca si legume- fasolea, soia, mazarea si lintea. Cand simtiti nevoia de ceva dulce, rasfatati-va cu fructe prospete intregi fara sa le adaugati zahar.Alimentele, in starea lor naturala, sunt bogate in fibre si sarace in calorii.Consumad aceste alimente, va veti permite sa mancati in cantitate mai mare, va veti simti mai satui, si asa veti reusi sa scapati de khilogramele in plus.

Labels:


 

Caloriile-tinute sub control


De multe ori cumparam alimente sanatoase si hranitoare si fara sa ne dam seama le transformam in bombe calorice.O sa va intrebati, de ce? Este foarte simplu.Avem prostul obicei sa le punem zahar sau sa le preparam sub anumite forme.Sa dam un exemplu: Luam un mar proaspat care contine vitamine, minerale, fibre si numai 75 de calorii, daca l-am consuma in stare proaspata nu ar fi nici o problema, dar noi ii punem zahar, scortisoara si il inabusim in unt sau alte grasimi, astfel l-am transformat intr-o adevarata bomba calorica. O singura bucatica de placinta cu mere contine 600 calorii, daca le consumati in starea lor naturala puteti consuma 7-8 mere, dar va asigur ca, daca mancati 2-3 va saturati.
Sa luam un alt exemplu; cartoful. Este un aliment foarte hranitor si extrem de valoros. Dar si aici aducem imbunatatiri si nivelul caloric creste. Un cartof mare contine in jur de  230 grame calorii daca il consumam fiert sau copt, adaugandu-i smantana sau unt numarul de calorii se dubleaza.Si cu salatelele procedam la fel, le adaugam diferite sosuri, caloriile se dublaza sau chiar se tripleaza.Asadar, daca vreti sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra si de greutatea corporala, incercati sa consumati alimentele cat mai naturale.

Labels:


 

Cele mai eficiente exercitii fizice pentru mentinerea greutatii corporale



Fara indoiala, exercitiu fizic cel mai eficient este mersul pe jos urmat de inot.In cazul persoanelor cu antrenament, acestea pot aborda exercitii fizice la un nivel ridicat.Este necesar sa incepeti treptat cu ceea ce puteti face.Nu este important cat de repede mergeti, dar este important ce distanta si durata ati parcurs.Daca doriti sa fiti in forma si sa aveti o greutate corporala normala, mergeti pe jos si feriti-va de obezitate toata viata.

Labels:


 

Greutatea corporala se poate mentine cu exercitii fizice,30 minute, de trei ori pe saptamna?



Da,se poate.Exercitiile fizice sunt foarte utile pentru controlul greutatii corporale. Exercitiile fizice dezvolta muschiul si acesta arde grasimile.Daca tineti o cura de slabire si exercitiile fizice lipsesc, atunci pierdeti o parte de tesut muscular. In cazul in care situatia continua, la un moment dat va fi imposibil ca greutatea corporala sa mai scada.  Aceasta concluzie este valabila pentru persoanele care au o greutate corporala cat de cat normala, insa pentru supraponderali trebuie tintit mai sus-o ora-doua zilnic.

Labels:


 

O reteta de a scapa rapid de obezitate - mersul pe jos


Forma fizica este la moda in zilele noastre. Ne preocupa foarte mult cum aratam. Dar din nefericire marea majoritate dintre noi suntem ramasi in urma la acest capitol.Daca consumam o inghetata, trebuie alergat aproape cinsprezece km sa ardem caloriile acumulate. Insa exista si alte moduri de a scapa de calorii, de exemplu stand in fata televizorului 12 ore, dar din pacate ziua nu are atat de multe ore incat sa poti consuma stand la tv excesul de calorii.Ideal este adaptarea unui program de exercitii fizice care ajuta la arderea mai rapida a caloriilor.
Numarul necesar de calorii intr-o zi este in jur de 30cal/kilocorp.In cazul unei pesoane obisnuite sedentare, necesarul caloric reprezinta 30% fata de necesarul caloric bazal.Trebuie sa realizati o balanta energetica negativa pentru a pierde in greutate: reduceti numarul de calorii care le acumuleaza organismul ori cresteti numarul de calorii care ies din organism prin activitati fizice.Numai atunci organismul este nevoit sa consume energia de rezerva(grasimea din organism).

Labels:


 

Credeti ca nu puteti supravietui daca nu consumati gustari intre mese?


 
Lucrurile stau in felul urmator: V-ati obisnuit sa consumati aceste alimente rafinate, sarace in fibre,bogate in grasimi si zahar si care contin prea putine glucide. Asadar, un mic dejun care sa contina fulgi de cereale indulcite cu suc natural de portocale este foarte repede digerat. Zaharul trece foarte repede in sange, creste nivelul zaharului sangvin si determina o stare de bine.Aceasta stare nu dureaza foarte mult, apare o stare de slabiciune urmand ca ciclul sa se repete. Pe de alta parte, daca consumati la micul dejun cereale integrale fierte si cateva fructe proaspete consumate in starea lor naturala,este clar ca acest mic dejun ne da un flux de energie pe tot parcursul diminetii.
 Servirea gustarilor intre mese este doar un obicei.Trebuie doar adaptat un program regulat de servire a meselor. Dar, ceea ce este mai important este faptul ca ,cei care servesc mesele regulat si care sunt alcatuite din alimente bogate in fibre au mai putine probleme digestive. Timpul ideal intre mese este de sase ore intre ele.
 Va dau o sugestie de a renunta la gustarile dintre mese; beti un pahar mare cu apa. Aceasta nu contine nici o calorie si nu veti avea probleme cu digestia. Cea mai buna metoda de a rezista tentatiei unei gustari, este, sa va amintiti cate calorii contine aceasta, si sa nu uitati cat de importanta este mentinerea greutatii corporale si in plus veti putea consuma o cantitae de hrana mai mare la urmatoarea masa.

Labels:


 

Suntem o natiune de gurmanzi


Cei care cheltuiesc aproape zece miliarde de dolari pe an pe gustari condimentate si sarate sunt americanii.Aceste gustari sunt in general cartofii pai, floricele de porumb, hamburgeri si altele,dar si pe gustari dulci aloca aproape la fel.La romani cifrele sunt mai mici in general dar individual, consumul de gustari intre mese este mai mare decat al americanilor.
Avem nevoie de gustari? Este greu sa obtinem necesarul de substante nutritive daca nu consumam aceste gustari? Din fericire suntem putini cei care stim ce este foamea. In zilele noastre copii sun hraniti de la nastere incontinuu, fapt ce duce mai tarziu la un obicei care ne face sa semanam cu niste rumegatoare.Insa gustarile ne ajuta sa tinem in frau pofta de mancare. Daca mananci des, din doua in doua ore, nu ti se face foame foarte tare, nu mananci peste masura si astfel nu acumulezi kilograme. Dar realitarea este alta. Cu cat mananci gustari si bei bauturi racoritoare intre mese, acumulezi chiar mai multe calorii decat necesarul pentru intreaga zi.Asa ca e cazul sa ne facem griji, pentru ca aceste gustari acumuleaza un surplus de 1500 calorii pe zi, ceea ce este foarte mult.
 In concluzie, secretul mentinerii greutatii corporale este renumtarea la orce gustare servita intre mese.

Labels:


 

Calculati caloriile din bauturile consumate intr-o singura zi



  BAUTURA    CANTITATE        NUMAR
                                                     CALORII

Apa minerala           340                  0
Bauturi racoritoare                           0
Bere                       340g                150
Bauturi racoritoare
dietetice                   340g                  0
Cocteil                        1                 150
Cafea cu smantana
 si zahar                   o cana             75
Lapte degresat        o cana             90
Lapte integral          o cana            160
Suc de portocale     o cana            110
Sucuri de fructe       340g                140            
Milkshake               340g                425

Labels:


 

CONSUMAM MAI MULTE BAUTURI RACORITOARE DECAT APA


Traim zile in care generatia noastra consuma mai multe bauturi racoritoare decat apa.Noi oamenii, consumam in medie doua sticle de bauturi carbogazoase zilnic. Multi isi fac griji cu privire la consecintele care ar pute afecta sanatatea noastra.Daca luam un pahar cu apa si punem doua linguri cu zahar si o anumita combinatie de aroma, obtinem o bautura racoritoare.Acest exces de zahar pe care baututile racoritoare il aduc,  produce mai multe efecte secundare nedorite:
-Dezechilibrarea nutritiei. O bautura racoritoare nu contine nici o substanta nutritiva, in schimb contine intre 120 si 180 calorii provenite din zahar.
-Excesul de grasime se depune considerabil. Excesul caloric se depune sub forma de grasime in cazul in care caloriile provenite din bauturile racoritoare sunt asociate cu caloriile provenite din alimente.
-Nivelul zaharului din sange se destabilizeaza.Caloriile care provin din zahar patrund foarte repede in sange din cauza lipsei fibrelor alimentare, astfel, creste nivelul zaharului in sange si provoaca o disponibilitate de energie
- Incetineste digestia. Atunci cand o bautura dulce ajunge in stomac in care are loc prelucrarea altor alimente,incetineste digestia sau se opreste pana ce noile calorii sunt prelucrate. Sa nu credem ca o inghititura-doua de bautura racoritoare consumate la ocazii speciale ne fac probleme, dar daca aceste bauturi sunt consumate de mai multe ori pe zi, stomacul face un efort mult mai mare si digestia este ingreunata.
Un alt efect este cresterea secretiei acide a stomacului.Majoritatea bauturilor racoritoare cresc secretia de acid in stomac.
In consecinta, apa este bautura perfecta. Nu avem probleme cu caloriile, nu ne irita tubul digestiv si este ideala pentru desfasurarea proceselor vitale.





Labels:


 

"ATRACTIA" RETETELOR-MINUNE DE SLABIT CONDUC LA EFECTE DRAMATICE

Vedeţi imaginea la dimensiunea completă


In majoritatea cazurilor cheltuim o groaza de bani pe tot felul de retete de slabit care mai de care mai sofisticate, mai originale, insa rezultatele intarzie sa apara sau sant descurajatoare. Controlul greutatii corporale este mai greu de obtinut decat controlul asupra dependentei de tutun, alcool sau droguri.
Este mai intelept sa te resemnezi si sa ramai asa cum esti, decat sa treci de la o cura de slabit la alta. Daca alegi sa sari de la o cura la alta si sa slabesti cateva kilograme care in decurs de cateva saptamani le pui la loc si a ramane supraponderal, atunci este mai bine sa te resemnezi. Cercetarile au aratat ca acest efect degradeaza tesuturile organismului dar mai ales muschii si oasele. Asadar, organismul este foarte slabit si este predispus la imbonlavire, nu scapa de excesul de grasime, astfel este mai bine sa ramai supraponderal dar nu este ceva sanatos. Greutatea excesiva agraveaza sanatatea si scurteaza viata.
Solutia ar fi, ca persoanele supraponderale sa-si revizuiasca atitudinea si gandirea.E timpul sa fim realisti si sa acceptam ca obezitatea este o boala grava care poate ameninta viata. Insa, obezitatea necesita o atentie mai cuprinzatoare si care presupune mai multe schimbari ale stilului de viata. Aceste schimbari sunt:
- Un angajament pentru toata viata.Chiar daca se intampla uneori sa intreceti masura, nu inseamna ca ati uitat de angajament, va puteti relua angajamentul si incepeti din nou, aceste esecuri vor fi din ce in ce mai rare.
- sa va identificati domeniile cu probleme.Identificati-va si schimbati-va obiceiurile care promoveaza obezitatea, aceste obiceiuri pot presupune masuri simple, cum ar fi rnuntarea la bauturi racoritoare, reducerea consumului de grasimi.
- Ocazia de a te schimba. Aceasta are o importanta foarte mare.Scapati de khilograme nu doar pentru a va face placut altora ci pentru a fi mai aratos, mai atractiv pentru dumneavoastra.Nu trebuie sa fie un scop mentinerea greutatii, ci imbunatatirea starii de sanatate.
Acest plan nu este irealizabil. Multi reusesc sa-l puna in practica si sa-l mentina. Daca puneti suflet cu siguranta veti reusi.

Labels:


 

OBEZITATEA - O PROBLEMA DIN CE IN CE MAI FRECVENTA


Ceea ce este foarte grav, este faptul ca, problema greutatatii corporale a crescut la copii in ultimii ani. In America, intre patru si sase milioane de copii cu varste intre sase si doisprezece ani sufera de obezitate. Nici in tara noastra obezitatea nu este o raritate.Cei care acorda o atentie deosebita conditiei fizice nu sunt nici pe departe copii,ci persoanele trecute de prima tinerete. Aici ne intrebam, ce fac scolile? Sunt suficiente orele de sport sau orele de instruire pe teme de sanatate? Din ceea ce rezulta, nu sunt suficiente.Sunt si profesori care incearca sai influienteze pe copii sa atraga deprinderi sanatoase, dar din pacate nu este nici pe deperte un fenomen general.In ultimul timp a crescut foarte mult numarul persoanelor obeze, inclusiv al copiilor, aici joaca un rol important si factorii de mediu.Mediul in care traim favorizeaza obezitatea, nu de mult, copii alergau cad veneau de la scola, se schimbau si ieseau la joaca. Acum, copii stau majoritatea timpului la calculator sau stau ore in sir in fata televizorului. Astfel, cresterea obezitatii in randul copiilor si adolescentilor va avea consecinte serioase in viitor.
Cauzele principale ale obezitatii sunt in cazul adultilor - sedentarismul, mult timp in fata televizorului, servitul bauturilor racotitoare si gustari intre mese precum si consumarea alimentelor procesate.
Aparitia obezitatii la copii ar putea fi prevenita daca sunt obisnuiti de parinti sa capete urmatoarele deprinderi:
- sa serveasca trei mese principale pe zi care sa contina legume, cereale integrale, fructe proaspete, sa nu guste nimic intre mese si sa bea suficienta apa:
- program de joaca, o ora-doua in fiecare zi in aer liber, o ora-doua pentru citit si studiu, sa nu neglijeze somnul si nu in ultimul rand sa-si diversifice ariile de interes. Pentru acest lucru trebuie sa frecventeze o biblioteca  sau sa ia lectii de pictura, muzica si atele.

Labels:


 

ALIMENTATIA DE ASTAZI ESTE PE CAI GRESITE


Noi,oamenii secolului XX, suntem mandri ca facem parte dintr-o generatie hranita cel mai bine din intraga istorie.Este un privilegiu care are un pret foarte mare ce consta in boli,invaliditate si moarte prematura.Undeva gresim, dar unde? Mancam foarte mule duLciuri, multa sare si nu in ultimul rand,grasimi. Asadar,foarte mule calorii. Aceste excese pun baza aparitiei bolilor de inima, diabetului, a catorva tipuri de cancer si obezitate, aceste boli in trei sferturi din cazuri duc la deces. Aparitia acestor boli este legata de stilul nostru de viata, in general de felul in care ne hranim.
Pesticidele si conservantii din alimentele pe care le consumam sunt agentii cei mai daunatori.Cei mai periculosi sunt zaharul,sarea, bauturile racoritoare semipreparatele, alimentele rafinate.Poate va ganditi ce a mai ramas bun pentru a fi consumat. Ei bine, sunt multe sortimente de fructe care acopera toata paleta de consitente si arome - legume si zarzavaturi.O mina de aur in obtinerea unei alimentatii sanatose si hranitoare sunt cerealele.Aceste alimente poate preveni si intarzia aparitia bolilor sau poate chiar ajuta la vindecarea lor. Un alt beneficiu este faptul ca putem manca in cantitati mai mari fara sa ne facem griji in privinta greutatii avand o sanatate buna si multa energie pe tot parcursul vietii.

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?