Thursday, November 10, 2011

 

CONSUMAM MAI MULTE BAUTURI RACORITOARE DECAT APA


Traim zile in care generatia noastra consuma mai multe bauturi racoritoare decat apa.Noi oamenii, consumam in medie doua sticle de bauturi carbogazoase zilnic. Multi isi fac griji cu privire la consecintele care ar pute afecta sanatatea noastra.Daca luam un pahar cu apa si punem doua linguri cu zahar si o anumita combinatie de aroma, obtinem o bautura racoritoare.Acest exces de zahar pe care baututile racoritoare il aduc,  produce mai multe efecte secundare nedorite:
-Dezechilibrarea nutritiei. O bautura racoritoare nu contine nici o substanta nutritiva, in schimb contine intre 120 si 180 calorii provenite din zahar.
-Excesul de grasime se depune considerabil. Excesul caloric se depune sub forma de grasime in cazul in care caloriile provenite din bauturile racoritoare sunt asociate cu caloriile provenite din alimente.
-Nivelul zaharului din sange se destabilizeaza.Caloriile care provin din zahar patrund foarte repede in sange din cauza lipsei fibrelor alimentare, astfel, creste nivelul zaharului in sange si provoaca o disponibilitate de energie
- Incetineste digestia. Atunci cand o bautura dulce ajunge in stomac in care are loc prelucrarea altor alimente,incetineste digestia sau se opreste pana ce noile calorii sunt prelucrate. Sa nu credem ca o inghititura-doua de bautura racoritoare consumate la ocazii speciale ne fac probleme, dar daca aceste bauturi sunt consumate de mai multe ori pe zi, stomacul face un efort mult mai mare si digestia este ingreunata.
Un alt efect este cresterea secretiei acide a stomacului.Majoritatea bauturilor racoritoare cresc secretia de acid in stomac.
In consecinta, apa este bautura perfecta. Nu avem probleme cu caloriile, nu ne irita tubul digestiv si este ideala pentru desfasurarea proceselor vitale.





Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?