Wednesday, August 7, 2013

 

Știința explică de ce lipsa de somn duce la îngrășare


După o noapte lipsită de somn suntem mult mai predispuși să optăm pentru o categorie nesănătoasă de alimente decât pentru una sănătoasă, se arată într-un studiu realizat de către o echipă de cercetători de la UC Berkely, echipă ce a examinat acele regiuni ale creierului responsabile pentru alegerile alimentare.


Folosind rezonanța magnetică funcțională, sau fMRI (procedură ce măsoară activitatea cerebrală detectând modificările de flux sanguin), oamenii de știință au scanat creierele a 23 de adulți tineri atât în cursul unei nopți albe, cât și în timpul uneia în care subiecții dormeau în mod normal.


Citeste mai mult pe: stiintasitehnica.com


Labels:


 

Abdomen plat: 5 exercitii care te scapa de colacei

Toata lumea isi doreste un abdomen plat, mai ales ca multe persoane vor sa arate bine pe plaja. Este clar ca aveti nevoie de cateva schimbari pentru a avea (din nou) un abdomen plat. Iar acest obiectiv se poate duce la indeplinire printr-o dieta echilibrata, dar si cu ajutorul catorva exercitii fizice nu foarte grele, dar eficace.


Abdomen plat – exercitiul #1: “Stergatorul de parbriz”
Asezati-va pe spate, cu bratele intinse pe lateral si cu genunchii indoiti catre piept. Tineti genunchii lipiti si rotiti picioarele de la stanga spre dreapta, intr-o miscare asemanatoare stergatorului de parbriz. Aveti grija ca umerii sa fie lipiti de podea in timp ce exercutati aceasta miscare. Repetati miscarea de 10 ori spre stanga si de 10 ori spre dreapta. Cand va obisnuiti cu miscarea cresteti la 20 de repetari.

Abdomen plat – exercitiul #2: “Aspiratorul”
Asezati-va pe spate, cu genunghii indoiti si cu talpile pe podea. Trageti puternic aer in piept, astfel incat sa simtiti ca vi se umple abdomenul. Expirati prelung pentru a elimina tot aerul, pana se creeaza senzatia ca ombilicul se lipeste de coloana vertebrala. Tineti-va respiratia timp de doua secunde apoi relaxati muschii abdominali. Repetati de 10 ori. Cand va obisnuiti cu miscarea cresteti la 20 de repetari.


Citeste mai mult pe: sfatulparintilor.ro

Labels:


 

Ce sa mananci ca sa ai un ten de invidiat

Ai tenul uscat, iritat sau lipsit de strălucire? Înainte de vizita raioanelor cu produse cosmetice, poate ar trebui să treci și pe la rafturile cu produse alimentare, deoarece nici nu știi câte beneficii îți pot aduce.

Avocado pentru ten uscat
Simți că fața te strânge, iar crema hidratantă întârzie să-și facă efectul? Atunci încearcă masca cu avocado, deosebit de benefică, întrucât conține biotină, o substanță nutritivă ce previne totodată căderea părului și ruperea unghiilor. Alege un fruct cât mai bine copt și pasează-i pulpa. Aplic-o direct pe față pentru câteva minute și bucură-te de rezultat.

Ceaiul verde, mai mult decât un antioxidant
Având un conținut foarte bogat în polifenoli, ar fi păcat să nu te bucuri de proprietățile sale nutritive. 4 cești pe zi ar trebui să fie suficiente pentru ca tenul tău să fie mereu tânăr.
 
Citeste mai departe:femina.rol.ro

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?