Wednesday, November 6, 2013

 

Cum ne-a manipulat industria slăbitului de-a lungul timpului: „Mănâncă zahăr“, „Fumează Lucky Strike“ şi „Renunţă la legumele «pentru iepuri»“

Faptul că astăzi ne e greu să slăbim sănătos este explicabil, de vreme ce zeci de ani, prolifica industrie a slăbitului ne-a inoculat, prin reclamele vremii, idei contestate cu vehemenţă de lumea medicală de astăzi, cred specialiştii.

Mănâncă zahăr ca să slăbeşti fără să renunţi la plăceri „Când ţi-e foame înseamnă, de obicei, că nivelul tău de energie este la pământ.“ Aceasta este explicaţia folosită de o companie producătoare de zahăr pentru a-şi promova produsul în revistele anilor 1970. „Dacă mănânci ceva cu zahăr, îţi ridici rapid nivelul energetic“. O linguriţă cu zahăr conţine doar 18 calorii, „numai energie“, susţineau producătorii. Totuşi, astăzi oricine ştie că după ridicarea bruscă a energiei prin consumul alimentelor cu zahăr urmează o la fel de bruscă prăbuşire a energiei. Consecinţele fiind creşterea apetitului, o stare persistentă de oboseală şi, în timp, îngrăşare.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?