Friday, February 17, 2012

 

Pentru pierdere in greutate si o stare de bine este necesara stimularea metabolismului




Stimularea metabolismului este importanta pentru pierderea in geutate,insa sunt multi factori de care depinde cat de repede corpul tau arde caloriile.Acesti factori sunt: 
- O parte dintre oameni au un metabolism rapid mostenit de la natura;
- Tendinta de a arde mai multe calorii o au barbatii,ei pierd calorii chiar si atunci cand se odihnesc;
- Pentru majoritatea dintre noi,metabolismul incetineste dupa varsta de 40 de ani.Chiar daca nu se poate controla varsta,sexul sau genetica, sunt posibilitati de a obtine o stimulare a metabolismului.
1. Formarea masei musculare. Un kilogram de muschi,pentru a se sustine, consuma aproximativ sase-sapte calorii pe zi, in timp ce un kilogram de grasime doar doua calorii pe zi.Asadar,daca castigam un kilogram de muschi,metabolismul creste cu pana la 10-12% si se ard mai multe calorii pe parcursul zilei.
2. Antrenamente sportive la un nivel inalt. Exercitiile fizice si aerobice cresc metabolismul,acestea ofera o crestere mai mare decat atunci cand metabolismul este in stare de repaus sau lipsesc antrenamentele sportive. Pentru arderea caloriilor mergeti pe jos cel putin 30 de minute si la un moment dat incercati sa grabiti pasul timp de 15-20 secunde.
3. Consumati multa apa. Pentru procesarea caloriilor,organismul are nevoie de apa. Intr-un studiu s-a aratat ca persoanele adulte care beau opt pahare de apa pe zi,ard mai multe calorii decat persoanele care beau numai patru pahare. Pentru o hidratare buna a organismului se bea un pahar de apa sau ceai neindulcit la fiecare masa sau gustare.
4. Mancati putin si des. Sunt multe posibilitati de a va alimenta care ajuta la pierderea in greutate. Mesele bogate in alimente si rare duc la incetinirea metabolismului.O masa cu alimente putine si o gustare la fiecare 3-4 ore pastraza metabolismul,se ard mai multe calorii pe parcursul unei zile.
5. Mese cu alimente condimentate. Adaugati o lingurita de ardei iute tocat marunt in mancare pentru a creste temporar cu cel putin 20% rata metabolismului.Alimentele picante contin compusi chimici care grabesc viteza metabolismului.
6. Un consum de proteine mai mare.Inlocuiti carbohidratii cu alimente bogate in calorii. Aceste alimente sunt: carnea de vita si pors slaba,peste alb, carnea de pui sau de curcan,branza tofu,nuci,produse lactate degresate,fasole, etc..
7. Multa miscare in timpul zilei. Cu cat faceti mai multa miscare ardeti mai multe calorii. O persoana ar trebui sa faca in medie de la 6-7 mii de pasi pe zi.

Pentru multe persoane,exercitiile fizice si dieta nu sunt suficiente sa piarda in greutate,si atunci se trece la un stil de viata sanatos si activ.De multe ori,cea mai buna obtiune este chirurgia pentru pierdere in greutate.Daca optati pentru chirurgie sa pierdeti in greutate,apelati la Flagstaff Medical Center's Bariatric Surgical Weight Loss Center. Acest centru ofera sedinte de informare gratuite,sedintele includ prezentari cu privire la cauzele si complicatiile legate de obezitate,precum si tipurile de interventii chirurgicale disponibile, cu  personal chirurgical din clinica. Pentru a afla mai multe informatii despre program,vizitati FlagstaffMedicalCenter.com. Celeste Hebets este terapeut si coordonator al FMC's Bariatric Surgical Weight Loss Center.

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?