Wednesday, October 9, 2013

 

CURĂ DE SLĂBIRE. Cum poţi scăpa de kilogramele în plus fără să numeri caloriile din farfurie

Foto: Publimedia // Shutterstock

Un studiu recent arată că pentru a scăpa de kilogramele în plus nu trebuie să numeri caloriile din farfurie. Oamenii de ştiinţă susţin că pentru a slăbi trebuie să mesteci timp de 30 de secunde fiecare îmbucătură, scrie Daily Mail.

Datele cercetării arată că acest obicei provoacă rapid senzaţia de saţietate, şi astfel numărul caloriilor se reduce considerabil.

Mai mult, cercetătorii susţin că persoanele care mestecă fiecare îmbucătură timp de 30 de secunde renunţă la gustările nesănătoase dintre mese, printre care se numără dulciurile sau chips-urile.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii de la Universitatea din Birmingham au realizat un experiment pe un grup de voluntari, care au fost împărţiţi în două categorii: o parte dintre subiecţi au fost rugaţi să mestece pe îndelete mâncarea, în timp ce ceilalţi au fost lăsaţi să servească masa cum o fac ei în mod obişnuit.

Rezultatele acestei cercetări au arătat că persoanele care au trebuit să mestece timp de 30 de secunde fiecare îmbucătură s-au simţit sătui cu doar jumătate din porţia care le-a fost servită, spre deosebire de voluntarii care nu au avut nicio restricţie şi care au terminat tot din farfurii.

Citeste mai mult pe:gandul.info

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?