Friday, October 25, 2013

 

Metoda care asigură pierderea în greutate şi îmbunătăţirea sănătăţii mai bine decât regimul şi mişcarea

Pentru acele persoane care trebuie să piardă mult în greutate, operaţia ar putea fi cea mai bună metodă, fiind mult mai eficientă decât regimul alimentar sau exerciţiile fizice.

„Indivizii care recurg la operaţii bariatrice pierd mai mult în greutate (în medie fiind vorba de 26 de kilograme), comparativ cu cei care adoptă un tratament nechirurgial. De asemenea, ei înregistrează şi o rată mai mare a remisiei în cazul diabetului de tip 2 şi al sindromului metabolic”, a declarat autoarea studiului Viktoria Gloy de la Basel Institute for Clinical Epidemiology and Biostatistics, din Elveţia.

Sindromul metabolic este format dintr-un grup de simptome care cresc riscul de diabet de tip 2 şi de boli de inimă.

„După operaţie, pacienţii declară şi îmbunătăţiri mai mari în ceea ce priveşte calitatea vieţii şi o mai mare reducere a medicamentelor, comparativ cu persoanele care aleg calea nechirurgicală spre slăbit”, a adăugat Gloy.

Obezitatea este un risc semnificativ pentru sănătatea publică. Incidenţa obezităţii s-a dublat de-a lungul a 25 de ani în Statele Unite, Marea Britanie şi Australia. În plus, obezitatea creşte riscul multor boli serioase, inclusiv al diabetului de tip 2, al presiunii arteriale mari, al colesterolului ridicat, al bolilor de inimă, al unor tipuri de cancer şi al bolilor musculoscheletice.


Citeste articolul integral pe:descopera.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?