Thursday, November 7, 2013

 

Cancerul de colon face tot mai multe victime. Cum reducem riscurile îmbolnăvirii

Grăsimile animale, carnea roşie, cea procesată şi cu mulţi conservanţi şi alcoolul în exces cresc mult riscul, spun medicii. La fel, lipsa fibrelor din alimentaţie sau obezitatea. Fumatul influenţează nu doar îmbolnăvirea, ci şi riscul de moarte după diagnostic, avertizează medicii. Controlul anual ar fi salvator, mai ales după 35 de ani.

Atenţie la ce mâncaţi şi cum trăiţi! Medicii sunt alarmaţi de numărul tot mai mare al cazurilor de cancer de colon. Tot mai mulţi tineri sunt afectaţi.  Iar cei mai mulţi află târziu de boală. Alimentaţia cu multe grăsimi şi E-uri, sedentarismul şi fumatul cresc mult riscul de a face acest tip de cancer.
Numărul celor diagnosticaţi cu cancer colorectal a crescut cu până la 50 la sută, în ultimul deceniu, estimează medicii. Sunt îngrijoraţi că le vin tot mai mulţi tineri.

Grăsimile animale, carnea roşie, cea procesată şi cu mulţi conservanţi şi alcoolul în exces cresc mult riscul, spun medicii. La fel, lipsa fibrelor din alimentaţie sau obezitatea.


Citeste articolul integral pe: stiri.tvr.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?