Thursday, November 7, 2013

 

Mituri despre insulină şi diabet

În cazul în care suferi de diabet de tip II, trebuie să ştii adevărul despre boala ta şi să poţi să iei o decizie bazată pe informaţii reale, dacă să foloseşti sau nu acest tratament care salvează vieţi, notează „Fox News“.

Diabeticii au nevoie mereu de insulină

Oamenii care suferă de diabet de tip I (5-10% din diabetici) chiar au nevoie de insulină. Dacă suferi de diabet de tip II, te afli printre cei 90-95% din diabetici şi e posibil să nu ai nevoie de injecţii cu insulină.

Dintre adulţii americani cu diabet, 14% folosesc doar insulină, 13% folosesc insulină şi medicamente, 57% iau doar medicamente, iar 16% îşi controlează nivelul zahărului din sânge cu ajutorul dietelor şi al exerciţiilor fizice, conform Centrului de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC).

Principalul este să ţii sub control nivelul zahărului din sânge prin orice mijloace care îţi stau la îndemână.

Dacă iei insulină înseamnă că nu eşti în stare să ţii dietă

„Acesta este un mit des întâlnit. Mulţi încearcă din răsputeri să ţină o dietă, să facă exerciţii fizice şi să scape de kilogramele în plus, şi tot ajung să facă insulină“, spune medicul Jill Crandall, profesor de medicină clinică la Facultatea de Medicină „Albert Einstein“ din New York, SUA.


Citeste articolul integral pe: ro.stiri.yahoo.com

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?