Thursday, November 7, 2013

 

Reţete cu miraculoasele seminţe de cânepă

Cânepa este o plantă cu calităţi nutritive excepţionale care se foloseşte de sute de ani datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Această plantă este o sursă completă şi echilibrată de acizi graşi, antioxidanţi, vitamine, minerale, fibre şi aminoacizi esenţiali.

Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia cânepii protejează inima şi previn bolile cardiovasclare, în timp ce mineralele din această plantă, printre care potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu, fosfor, întăresc sistemul osos şi încetinesc îmbătrânirea. De altfel, cânepa conţine toţi cei 21 de aminoacizi existenţi, inclusiv cei opt aminoacizi esenţiali pe care organismul uman nu îi poate produce. Aminoacizii esenţiali, alături de antioxidanţi sprijină sistemul imunitar şi îmbunătăţesc starea de sănătate.

Specialiştii recomandă includerea produselor din cânepă în orice regim alimentar: copii, adulţi, seniori, femei gravide, sportivi.

Seminţele de cânepă se folosesc în musli, salate de legume şi fructe, paste, orez, supe creme, pesto, hummus. Gustul seminţelor de cânepă este asemănător al mugurilor de pin.

Pudra proteică de cânepă se foloseşte în reţete de shake-uri proteice împreună cu lapte (animal sau vegetal) şi banane. Opţional, pentru gust...


Citeste mai mult pe: romanialibera.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?