Monday, March 3, 2014

 

Cum slabesti fara sa te gandesti la calorii: Dieta sanatoasa care promite sa-ti remodeleze silueta in doar 2 saptamani

Votata recent de catre doctori cea mai sanatoasa dieta din Statele Unite, cura DASH promite un abdomen mai plat in aproximativ doua saptamani fara sa fie nevoie sa tii seama de calorii, sa petreci ore intregi pe banda de alergare sau sa recurgi la un regim excentric si nesanatos.
Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension/ Abordari Dietetice pentru Oprirea Hipertensiunii) a fost conceputa pentru a diminua presiunea sanguina si nivelul de colesterol si pentru a preveni diabetul. Totusi, proprietatea ei uimitoare de a ajuta oamenii sa piarda din greutate a transformat dieta in subiectul unui bestseller, scrie Daily Mail.

Regimul a fost dezvoltat de nutritionistul Marla Heller si este sustinut de Institutul National pentru Inima, Plamani si Sange (din Statele Unite) si Asociatia Americana a Inimii.

Intr-un fragment din noua ei carte, "Solutia DASH de a pierde in greutate", Heller povesteste cum dieta ei simpla iti poate modela silueta in timp util pentru petrecerea de Craciun, fara sa numeri caloriile sau sa urmezi un program chinuitor de exercitii fizice.



Spre deosebire de alte diete care pot avea efecte secundare asupra sanatatii, a fost demonstrat stiintific ca aceasta are si proprietati benefice in acest sens, accelerand metabolismul si antrenand apetitul pentru a rezista in fata tentatiilor calorice din timpul sarbatorilor.

Potrivit Marlei Heller, principiul dietei DASH este ca in loc sa numeri caloriile si sa te ingrijorezi in privinta grasimii, cel mai bun mod de a pierde in greutate este sa te concentrezi pe tipurile de mancare pe care le consumi, solutia fiind sa alegi proteine si grasimi sanatoase.




Citeste versiunea originala pe: protv.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?