Thursday, April 3, 2014

 

Trucuri de alimentaţie care te slăbesc


Fa cateva schimbari minore in modul in care te hranesti si te vei simti curand mai usoara si mai sanatoasa, fara regrete culinare.

E adevarat ce se spune, ca esti exact ceea ce mananci. Dar tu cum esti? Care sunt obisnuintele tale culinare? Mananci pe fuga, ciugulesti toata ziua sau eviti grasimile cu orice pret?

Arunca o privire pe masa noastra si afla din ce categorie faci parte, cum e regimul tau alimentar si ce poti face ca sa-l imbunatatesti de-acum incolo.

Cum functioneaza

Regimurile sanatoase par sa insemne intotdeauna acelasi lucru: multa bataie de cap, cu prea putine satsifactii. Adica prea mult timp si efort, prea putin din mancarurile care iti plac, cu adevarat. Totul se poate simplifica drastic daca stii ce fel de tip alimentar esti.

Studiaza tipologiile de pe pagina urmatoare, apoi urmeaza regulile noastre simple, adaptate felului tau de a fi si de a te hrani. Chiar si modificarile cele mai mici de program pot aduce marea schimbare in sanatatea, forma si greutatea ta.

Sfaturi pentru mancaciosi isteti

- Mananca incet si mesteca foarte bine inainte de a inghiti mancarea. Daca mananci prea repede, te supraalimentezi, cu siguranta
- creierul tau are nevoie de 15 minute pentru a primi si prelucra semnalele de “prea plin” transmise de stomac. In aceste 15 minute, poti inghiti cantitati aflate cu mult peste senzatia de plin a stomacului. Asta inseamna nu doar o senzatie neplacuta si somnolenta dupa mesele prea copioase, ci si un proces de ingrasare continua!

- Inlocuieste conserva de ton cu una de somon – aproape nici o schimbare! Cu exceptia faptului ca astfel iti reimprospatezi rezervele de grasimi bune in organism. Tonul proaspat este bogat in acizi grasi sanatosi (Omega 3), care dispar odata cu procesul de conservare, dar se pastreaza in cantitate destul de mare in somonul conservat. In plus, scheletul osos al pestelui conservat este o sursa excelenta de calciu!

Citeste articolul integral pe:avantaje.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?