Sunday, December 5, 2010
Slabeste cu alimente tipice iernii
Vrei sa slabesti sau sa-ti mentii silueta in timpul sezonului rece? Iata o selectie de alimente sanatoase si putin calorice: portocala, dovleac, varza rosie, somon. Descopera care sunt aliatele de iarna ale siluetei tale!
Portocala – bogata in pectina
O portocala medie iti asigura necesarul de vitamina C zilnic, este o sursa de fibre de calitate buna, mai ales de pectina. Aceasta capteaza grasimile si stabilizeaza nivelul glicemic. Portocala faciliteaza tranzitul intestinal.
Aport caloric pentru o portocala de marime medie: 75 calorii.
Somonul – gras, dar benefic pentru silueta
Proaspat sau congelat, somonul este o optiune sanatoasa toamna si iarna. Acest peste savuros este bogat in acizi grasi omega-3, ce protejeaza inima si ajuta procesul de slabire. Acesti acizi participa la topirea grasimilor si impiedica depunerea. Chiar daca si ei sunt grasi, sunt arsi usor de catre organism, spre deosebire de alte grasimi.
Aport caloric la 100 g de somon proaspat: 205 calorii.
Varza rosie – savoare cu putine calorii
Aceasta leguma savuroasa garniseste perfect carnea slaba sau pestele. Slab calorica, agreabila pentru privire, varza rosie este alimentul ideal ca si garnitura, dar si in compozitia salatelor. De exemplu, poti incerca un amestec interesant, dulce-sarat, intre varza rosie si mar.
Aport caloric la 100 g varza rosie: 30 calorii.
Perele
Adesea perele sunt neglijate, in favoarea merelor. Insa perele sunt excelente pentru tranzitul intestinal, sunt bogate in minerale si oligoelemente, dar si in vitaminele C si E. Poti consuma pere crude la desert sau ca si gustare, dar sunt delicioase si sub forma de compot.
Aport caloric la 100 g: 58 calorii.
Ceapa – contra grasimilor
Ceapa este alimentul ideal pentru a da gust mancarurilor fara sa fie nevoie sa adaugi si grasimi. Consumul regulat de ceapa este indicat persoanelor obeze sau celor care sufera de hipercolesterolemie. Aceasta leguma reduce surplusul de grasimi din sange, mai ales consumata in stare cruda.
Aport caloric la 100 g ceapa: 45 calorii.
Curcan – proteine si zinc
Carnea de curcan este foarte saraca in grasimi, mai slaba decat pieptul de pui. Bogat in proteine, curcanul este aliemntul perfect daca iti supraveghezi silueta. In plus, aceasta carne este bogata in zinc, un mineral important pentru silueta, deoarece participa la sinteza hormonilor tiroidieni si a insulinei.
Aport caloric la 100 g: 120 calorii.
Dovleacul - pentru digestie
Dovleacul este o leguma saraca in calorii, dar si in glucide, cu doar 5 g la 100 g dovleac. Ca si portocala, dovleacul contine fibre de calitate, pectina, de aceea este foarte benefic pentru sistemul digestiv. Pectina intarzie absorbtia zaharurilor, reducand in acelasi timp absorbtia colesterolului si a caloriilor. Bogat in apa, dovleacul are si o usoara actiune diuretica.
Aport caloric la 100 g: 26 calorii.
sursa: http://dieta.ele.ro
Portocala – bogata in pectina
O portocala medie iti asigura necesarul de vitamina C zilnic, este o sursa de fibre de calitate buna, mai ales de pectina. Aceasta capteaza grasimile si stabilizeaza nivelul glicemic. Portocala faciliteaza tranzitul intestinal.
Aport caloric pentru o portocala de marime medie: 75 calorii.
Somonul – gras, dar benefic pentru silueta
Proaspat sau congelat, somonul este o optiune sanatoasa toamna si iarna. Acest peste savuros este bogat in acizi grasi omega-3, ce protejeaza inima si ajuta procesul de slabire. Acesti acizi participa la topirea grasimilor si impiedica depunerea. Chiar daca si ei sunt grasi, sunt arsi usor de catre organism, spre deosebire de alte grasimi.
Aport caloric la 100 g de somon proaspat: 205 calorii.
Varza rosie – savoare cu putine calorii
Aceasta leguma savuroasa garniseste perfect carnea slaba sau pestele. Slab calorica, agreabila pentru privire, varza rosie este alimentul ideal ca si garnitura, dar si in compozitia salatelor. De exemplu, poti incerca un amestec interesant, dulce-sarat, intre varza rosie si mar.
Aport caloric la 100 g varza rosie: 30 calorii.
Perele
Adesea perele sunt neglijate, in favoarea merelor. Insa perele sunt excelente pentru tranzitul intestinal, sunt bogate in minerale si oligoelemente, dar si in vitaminele C si E. Poti consuma pere crude la desert sau ca si gustare, dar sunt delicioase si sub forma de compot.
Aport caloric la 100 g: 58 calorii.
Ceapa – contra grasimilor
Ceapa este alimentul ideal pentru a da gust mancarurilor fara sa fie nevoie sa adaugi si grasimi. Consumul regulat de ceapa este indicat persoanelor obeze sau celor care sufera de hipercolesterolemie. Aceasta leguma reduce surplusul de grasimi din sange, mai ales consumata in stare cruda.
Aport caloric la 100 g ceapa: 45 calorii.
Curcan – proteine si zinc
Carnea de curcan este foarte saraca in grasimi, mai slaba decat pieptul de pui. Bogat in proteine, curcanul este aliemntul perfect daca iti supraveghezi silueta. In plus, aceasta carne este bogata in zinc, un mineral important pentru silueta, deoarece participa la sinteza hormonilor tiroidieni si a insulinei.
Aport caloric la 100 g: 120 calorii.
Dovleacul - pentru digestie
Dovleacul este o leguma saraca in calorii, dar si in glucide, cu doar 5 g la 100 g dovleac. Ca si portocala, dovleacul contine fibre de calitate, pectina, de aceea este foarte benefic pentru sistemul digestiv. Pectina intarzie absorbtia zaharurilor, reducand in acelasi timp absorbtia colesterolului si a caloriilor. Bogat in apa, dovleacul are si o usoara actiune diuretica.
Aport caloric la 100 g: 26 calorii.
sursa: http://dieta.ele.ro
Labels: Slabeste cu alimente tipice iernii
Post a Comment