Friday, November 4, 2011
Multi specialisti ne sugereaza sa consumam zilnic cinci-sase morcovi pe zi pentru a preveni o leziune precanceroasa care apare in gat si in gura, care se numeste leucoplachie.Nu trebuie sa respectam cantitatea de cinci-sase morcovi, ca sa obtinem suc mai mult putem consuma o cantitate mai mare de morcovi si este mult mai bine.Toti stim ca vegetalele , in general, ne fac bine,au un rol important in prevenirea bolilor si partea cea mai importanta este alimentatia sanatoasa.
Ca si alte vegetale, morcovii au o substanta numita beta-caroten, substanta pe care corpul o transforma in vitamina A si are un efect protector impotriva cancerului.
Vitaminele sunt de dua feluri: cele care se dizolva in apa se numesc vitamine hidrosolubile si vitamine care se dizolva in grasimi- numite si vitamine liposolubile.Vitaminele hidrosolubile-cele din complexul B si vitamina C- nu pun probleme, deoarece pot fi elimiinate usor din organism cu ajutorul rinichilor. Insa vitaminele liposolubile nu pot fi eliminate decat daca sunt folosite.In cantitati mari, vitamina A actioneaza ca o otrava si poate provoca leziuni ale pielii, cadera parului, dureri de cap si articulatii.Substanta beta-caroten nu are limite. Nu de putine ori exista tendinta de a inlocui vitamina A cu beta-caroten din capsule.Mineralele, vitaminele si celelalte substante nutitive le gasim in alimentele naturale in forma lor potrivita pentru intretinerea organismului.Organismul poate sa aleaga si sa ia ceea ce-i este necesar.Dar nu intotdeauna ce e mult e si benefic.Noi oamenii suntem obisnuiti sa intrecem masura in tot ceea ce consumam. In stilul nostru de viata, echilibrul si cumpatarea in ceea ce consumam ne deschide drumul catre o viata sanatoasa si fericita pe o perioada indelungata.
Post a Comment