Thursday, December 1, 2011

 

Reteta-Sarmale de post cu nuca


- o cana orez,
- o telina de marime medie,
- doi mocovi,
- patru cepe mai mari,
- o legatura patrunjel,
- sare,dupa gust,
- doua linguri ulei,
- foi de dafin,
- trei linguri de nuca maruntita,
- 250 ml suc de rosii,
- foi de varza murata sau cruda.
Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu morcovii si telina date pe razatoare,in ulei si putina apa.Se alege orezul,se spala si se amesteca cu legumele calite,se adauga sarea dupa gust,nuca pisata si verdeata tocata marunt.Cu aceasta compozitie facem sarmale,le asezam intr-o cratita peste care punem sucul de rosii,o foaie de dafin si turnam apa fiarta cat sa le acopere.Dam cratita la cuptorul incins,lasam sa fiarba 30-40 minute dupa care oprim focul.Sarmalutele se servesc fierbinti cu smantana sau iaurt.

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?