Friday, November 11, 2011

 

Rolul glucidelor din alimentele pe care le consumam



Corpul foloseste glucudele(carbohidrati) pentru a furniza energie. Un gram de carbohidrati furnizeaza aproape patru kcal. Atunci cand consumam mai multi carbohidrati decat este necesar, organismul transforma ceea ce este in plus, in grasimi care se depun in tesutul adipos. Sunt doua tipuri de carbohidrati: simpli si complecsi. Cei care au molecula simpla sunt zaharuri rapide(trec repede in sange). Cand aceste zaharuri rapide sunt in cantitati mari, ficatul le transforma in grasimi. Din aceasta categorie fac parte: glucoza, fructoza, zaharoza, lactoza si maltoza. Amidonurile(carbohidratii complecsi)sun descompusi usor in glucoza. Din aceasta categorie fac parte fibrele alimentare. Combustibilul ideal pentru muschi este amidonul. Este foarte bine sa avem o alimentatie ce contine glucoza, fructoza si amidon,iar cu prudenta sa consumam alimente ce contin zaharoza.

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?