Sunday, February 19, 2012

 

Apa,un beneficiu important pentru pierderea in greutate




Bea apa multa sa scapi de greutate.
Doriti sa pierdeti 4-5 kilograme intr-un timp destul de scurt? Pierdeti multe calorii consumand mulata apa in fiecare zi.

Un studiu nou arata faptul ca trecerea la un stil de viata sanatos ar fi inlocuirea bauturilor racoritoare carbogazoase cu sucuri naturale din fructe,bauturi dietetice sau cel mai bine apa,veti constata ca apa poate avea un efect major asupra siluetei tale.
Deborah Tate,profesor de nutritie si comportament de sanatate la  UNC Gillings School of Global Public Health, conducatoarea unui studiu pentru a afla daca reducerea caloriilor din bauturi a fost utila pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate.Acest studiu a fost facut pe 318 persoane obeze si supraponderale.Aceste persoane au fost impartite in trei grupe.O grupa a fost pusa sa consume bauturi dietetice,o grupa sa inlocuiasca bauturile cu apa si a treia grupa a primit informatii privind alegeri pentru un stil de viata sanatos care ajuta la pierderea in greutate,insa nu a primit instructiuni cu privire la schimbarea bauturilor.

Persoanele participante in cele trei grupe au luat parte la sesiuni lunare de grup si pe o perioada de sase luni puteau accesa un site creat special pentru ei.
Dupa sase luni,toti participantii din cele trei grupe au avut scaderi in greutate,insa pacientii care au schimbat obiceiurile lor si au consumat bauturi fara calorii au sanse de a pierde 5% sau mai mult din greutatea corpului,decat cei care au primit consiliere cu privire la obiceiurile lor.
"Inlocuirea bauturilor noncalorice, indiferent daca este bautura racoritoare dietetica,ceai,apa-poate fi o schimbare majora si simpla pentu persoanele care doresc sa piarda din greutate sau pentru cele care vor sa si-o mentina" spune Deborah Tate.Ea a mai spus ca ,"daca acest lucru s-ar face pe o scara larga,problemele de sanatate si obezitate s-ar reduce semnificativ".

Acest studiu a fost numit CHOICE (Choosing Healthy Options Consciously Everyday),si se pare ca este primul studiu care a controlat inlocuirea bauturilor cu efect vizibil asupra pierderii in greutate.
Studiul a fost on-line insa va aparea in luna martie in revista American Journal of Clinical Nutrition.

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?