Sunday, March 11, 2012

 

Programul pentru pierderea in greutate-Manitoba,un viitor incert


Manitoba este un program pentru pierderea in greutate,impotriva obezitatii,prin interventii chirurgicale.
Un numar de peste 1000 de persoane obeze care sunt incluse in acest program,asteapta din partea guvernului o aprobare pentru a reduce costurile ale  operatiei pentru pierderea in greutate si care ar putea sa le salveze vietile.
Keith Doerksen a platit 10.000 de dolari pentru aceasta operatie,deoarece nu a reusit sa faca parte din acest program-pilot de reducere a costurilor din partea guvernului.
La sfarsitul anului 2010 a fost finantat de catre guvern programul-pilot " Manitoba",in care 110 pacienti,toate femei,au suferit o operatie chirurgicala bariatrica,insa viitorul acestui program este incert,deoarece,provincia este in proces de revizuire a acestuia.

Conducatorul acestui program,Dr.Chris Andrew, a declarat la CBC News, ca aceste interventii chirurgicale bariatrice trebuie sa fie la indemana tuturor celor care au probleme cu obezitatea,deoarece,in sistemul privat,multe persoane au nevoie de aceste operatii pentru o scadere in greutate,dar din motive financiare,nu se pot realiza.El a mai spus ca operatii se fac dar nu pentru a pierde in greutate,ci pentru a arata mai bine pacientii sau pentru a ajuta pe cei cu afectiuni, precum diabetul zaharat sau hipertensiune arteriala,boli care sunt asociate cu obezitatea.
"Multe clinici private au oferit proceduri de inceput pentu pierdere in greutate,insa costurile nu au fost la indemana multor persoane",a mai spus Dr.Chris Andrew.
Programul-pilot "Manitoba" pentru pierderea in greutate,ofera doua tipuri de operatie chirurgicala barometrica:
- Operatia bypass gastric,in care stomacul este redus din dimensiuni si modul in care schimbarile din stomac si intestin  manipuleaza alimentele.
- Manson vertical gastrectomie,numai stomacul este redus in dimensiuni.

Dr.Chris Andrew a declarat ca o treime dintre persoanele participante la program au fost operate cu Manson vertical gastrectomie,iar doua treimi au suferit o operatie de bypass gastric.El a mai spus ca 1300 de persoane ai apelat la acest program pilot de pierdere in greutate,insa numai 110 persoane,toate femei,au fost selectate pentru a participa. Acest program s-a axat mai mult pe persoane de sex feminin,dearece,operatia este mai dificila la barbati,pentru ca,ei au foarte multa grasime pe abdomen.

Media de risc la aceste interventii chirurgicale bariatrica este de 3-4%,insa la cele 110 paciente care au luat parte la program,a fost doar un procent de 2%,deci sub media nationala.
Bariatric Surgery Initiative at the Winnipeg Regional Health Authority,institutul Dr.Chris Andrew,asteapta o decizie din partea  Manitoba Health,daca programul trebuie,sau nu,extins.

Michelle Flint si Michelle Christie,sunt doua dintre persoanele admise la programul-pilot si declara ca vietile lor s-au imbunatatit foarte mult.
Christie are 40 de ani si a avut 311 kilograme inainte de operatia chirurgicala care s-a facut cu Manson vertical gastrectomie.Ea a spus ca a slabit 116 kilograme dupa operatie.Christie a declarat"Intr-adevar,mi-am recapatat viata"

A doua pacienta,Michelle Flint,are 37 de ani si spune ca a slabit 100 de kilograme si nu mai sufera de diabet,pentru ca,ea a suferit o interventie chirurgicala de  bypass gastric." Cand mi s-a spus ca am diabet, a fost o condamnare pentru mine,insa,acum nu-mi mai fac nici o grija cu privire la moarte" a spus Michelle Flint.
Christie a declarat"Intr-adevar,mi-am recapatat viata"

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?