Saturday, December 29, 2012

 

5 ALIMENTE GRASE care te ajută să slăbeşti

Atunci când ne propunem să nu (mai) avem kilograme în plus, tendinţa generală e să excludem din meniu alimentele care conţin grăsime. Total greşit! Multe produse conţin grăsimi sănătoase care accelerează topirea surplusului. Iată ce trebuie să mănânci!

SOMON

Peştele gras, cum este somonul, reprezintă o sursă excelentă de proteine care nu numai că îţi protejează inima, datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, dar te ajută să ai silueta pe care ţi-o doreşti, căci compuşii Omega 3 împiedică formarea grăsimii. Potrivit unui studiu realizat în rândul a 35.000 de femei şi publicat în revista "Public Health Nutrition", persoanele care au consumat peşte gras, cum este somonul, de două până la patru ori pe săptămână, au avut un nivel de grăsime corporală mult mai mic decât restul participantelor. Somonul poate fi mâncat afumat sau mărunţit în salate.

Migdale

Numeroase cercetări au indicat că migdalele pot ajuta la pierderea în greutate, deşi au un con?inut bogat în grăsimi. Aceleaşi rezultate au fost de altfel, scoase în evidenţă şi de un studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate ?i tulburări metabolice asociate care a comparat două diete pe parcursul a ?ase luni. Un grup a urmat o cură hipocalorică, cu un conţinut scăzut de grăsimi, mai exact de 18%, şi alt grup a urmat o dietă cu un conţinut moderat de 39%. Diferenţa a fost furnizată de conţinutul de grăsime din migdale. Persoanele care au pierdut mai mult în greutate au fost cele care au mâncat şi migdale, chiar dacă ambele grupuri au consumat în total acelaşi număr de calorii. Explicaţia este că migdalele conţin compuşi ce limitează cantitatea de grăsime asimilată de organism.

Ulei de măsline

Cunoscutul ulei de măsline, folosit în majoritatea bucătăriilor, are un conţinut bogat în polifenoli, substanţe care au capacitatea de a acţiona asupra depozitelor adipoase vechi, şi în grăsimi monosaturate, care întăresc inima. Un studiu realizat recent de Obesity (Asociaţia Internaţională care studiază Obezitatea) a dovedit că o dietă ce include consumul frecvent de ulei de măsline activează un mecanism

Citeste mai mult pe:libertatea.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?