Saturday, December 29, 2012

 

Obezitatea este cauzată de o bacterie intestinală, anunţă cercetătorii din China

Obezitatea la oameni ar putea fi cauzată, mai curând, de o infecţie bacteriană decât de lipsa de efort fizic, mâncatul prea mult sau genetică, susţine un nou studiu revoluţionar caree poate avea implicaţii profunde în medicină.

 Studiul a fost realizat în China pe o perioadă de 8 ani, timp în care oamenii de ştiinţă au vrut să afle mai multe informaţii referitoare la legătura dintre obezitate şi bacteriile intestinale.

În urma cercetării, specialiştii din Shanghai au identificat o anumită bacterie umană care este legată de obezitate. Testele au fost realizate pe şoareci cărora le-a fost inoculată bacteria. După un timp, li s-a comparat creşterea în greutate cu cea a altor şoareci cărora nu li se administrase această bacterie. Aceştia din urmă nu au înregistrat creşteri în greutate chiar dacă au avut o dietă bogată în grăsimi şi nu au făcut exerciţii fizice.

Bacteria cunoscută sub numele de  enterobacter încurajează corpul să producă, să stocheze şi să nu consume grăsime, prin dereglarea metabolismului şi a genelor care controlează în mod normal aceste procese.

Mai mult, bacteria enterobacter elimină substanţe chimice numite endotoxine care cauzează rezistenţa la insulină şi o absorbţie mai lentă a glucozei din sânge, după masă. Din această cauză pacienţilor le ia mai mult până îşi dau seama că au mâncat de ajuns.


Citeste mai departe: ft.com

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?