Tuesday, July 16, 2013

 

Beneficiile uimitoare ale nucilor de Macadamia

Nucile Macadamia sunt cea mai sănătoasă specie de nuci din lume, pentru că au cel mai mare conţinut de grăsimi mononesaturate benefice. În plus, conţin aproximativ 22% acid palmitoleic omega-7. Sunt de asemenea o sursă importantă de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B si fibre. Nu au colesterol şi conţinutul de sodiu este redus.

Originari din Australia, arbuştii de Macadamia au fost plantaţi pentru prima dată în scop comercial în Hawaii. Alţi exportatori importanţi de Macadamia din lume sunt Africa de Sud, America Centrală şi Australia.
Preţul ridicat al nucilor de Macadamia, dar şi al uleiului ce se extrage din aceste fructe lemnoase poate fi explicat prin faptul că un arbore de acest gen rodeşte abia după cinci ani de când este plantat. Apoi, abia după ce trec zece ani se poate obţine o producţie optimă.
Un alt motiv pentru care nucile sunt atât de scumpe este acela că ele nu pot fi decojite decât cu ajutorul unor dispozitive automatizate. Acest lucru este cauzat de faptul că nucile au o coajă deosebit de tare, care nu poate fi spartă altfel. În trecut, aborigenii se foloseau de pietre foarte mari pentru a strivi coaja tare.

Previn bolile de inimă

În urma analizelor, s-a descoperit că 100 de grame de nuci de Macadamia conţin 7,9 grame de carbohidraţi, 74 g de grăsimi (dintre care saturate 10 grame, monosaturate 60 de grame şi polinesaturate 4 grame), 9,2 grame de proteine, 4 miligrame de vitamina E, 64 de miligrame de calciu, 2 miligrame de fier şi 241 mg de fosfor. În urma acestor studii, cercetătorii din SUA afirmă că administrarea unui pumn de nuci de Macadamia în fiecare zi întârzie sau chiar elimină apariţia bolilor de inimă, micşorând totodată riscul îngroşării arterelor............


Citeste mai departe: doctorulzilei.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?