Wednesday, October 23, 2013

 

Cum vă puteți reduce pofta de mâncare

Cartofii, pastele făinoase şi pâinea ţin pofta de mâncare în frâu. Dulciurile, în schimb, stimulează apetitul. Nutriţioniştii au alcătuit o listă cu factorii care influenţează apetitul şi oferă câteva ponturi despre cum puteţi să diminuaţi pofta de mâncare exagerată.

1. DULCIURILE. Dacă încercaţi să vă potoliţi foamea cu prăjituri sau bomboane, nu aţi ales soluţia potrivită. Acestea cresc brusc glicemia, apoi o scad şi aşa apare foamea. „Pâinea, cartofii, pastele făinoase sunt mai bune decât dulciurile concentrate. Ele menţin glicemia crescută pe termen mai lung“, explică Sharron Dalton, profesor de nutriţie la Universitatea New York.


2.  ALCOOLUL. În cantităţi mici, băuturile alcoolice sunt un stimulent digestiv. „În schimb, dacă beţi mult, nu veţi mai avea poftă de mâncare. Sfatul este, totuşi, să consumaţi puţin alcool“, sugerează Sharron Dalton. O altă explicaţie pentru faptul că alcoolul creşte pofta de mâncare este legată de comportament. Când consumă bere, vin ori lichior, oamenii nu mai gândesc chiar la fel de clar ca atunci când nu au băut nimic, iar asta îi poate determina să mănânce mai mult.



Citeste versiunea originala pe: doctorulzilei.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?