Thursday, October 17, 2013

 

Stii care sunt combinatiile alimentare nefaste pentru digestie?

Te ingrasi desi manaci putin, ai probleme cu digestia si te intrebi unde gresesti? Ei bine, modul in care combini alimentele la aceeasi masa poate fi de vina.
Organismul tau este construit astfel incat sa absoarba nutrientii cate unui aliment pe rand, sau in anumite combinatii. Acest lucru se intampla pentru ca fiecare tip de aliment are nevoie de o enzima diferita pentru a fi digerat. De aceea, trebuie sa consumi impreuna doar alimente care au nevoie de aceleasi enzime pentru a fi metabolizate. In caz contrar, kilogramele se aduna, in cazul femeilor apare celulita, iar balonarea, constipatia si arsurile de stomac sunt la ordinea zilei.
 
1. Carne cu cartofi
Probabil stii: chiar daca friptura cu cartofi prajiti se numara printre mancarurile preferate ale multora, o regula importanta pentru nutritie este sa nu combini proteinele (carne, peste, oua sau branza) cu carbohidrati (paine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Aceasta asociere incetineste absorbtia principalilor nutritienti pentru ca in stomac este nevoie de conditii diferite de digestie. Mai exact, pentru a digera proteine este nevoie de un mediu acid, iar pentru carbohidrati este nevoie de unul alcalin. Daca nu se respecta aceasta regula, rezultatul este scaderea imunitatii organismului, degenerarea unor tesuturi si acumularea kilogramelor in plus.


Citeste articolul integral pe: sfatulparintilor.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?