Tuesday, November 5, 2013

 

TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE. Alimentele, sursă de vitamine

Nu mai e niciun secret pentru nimeni: trebuie să asigurăm organismului necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Toate sunt importante: vitaminele A, E, C, D, iar dintre minerale calciul, magneziul, fierul. Cum putem reuşi acest lucru? Foarte simplu. Există alimente care au cantităţi mai mari din aceşti nutrienţi indispensabili decât altele.
Începem cu vitamina A, numită şi caroten. Ea vă apără ochii, dar şi imunitatea. În această perioadă o găsim în cantităţi extrem de mari mai ales în dovleac. Mai exact, 100 de grame vă pot asigura necesarul zilnic din această vitamină. În schimb aceeaşi cantitate de morcovi asigură 330% din doza zilnică de vitamina A într-o zi, iar varza - 150%.
La vitamina K este campion absolut spanacul. 100 de grame din această legumă verde conţin 616% din necesarul zilnic. Această vitamină ajută la coagularea sângelui, dar şi la menţinerea unor oase sănătoase. Vitamina K se găseşte în majoritatea legumelor verzi. De exemplu, 100 de grame de varză de Bruxelles acoperă 210% din cantitatea de vitamina K recomandată într-o zi.


Citeste versiunea originala pe:digi24.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?