Monday, March 3, 2014

 

Cum sa-ti schimbi stilul de viata, in loc sa tii dieta. Interviu cu Valentin Vasile, antrenor personal si specialist in nutritie


Dupa 14 ani de experienta ca antrenor personal si specialist in nutritie, a scris un ghid de slabire, „Stil de viață, nu dieta!”, si a creat cel mai in voga concept de remodelare corporala: Limitless. Acesta se bazeaza atat pe antrenamente fizice, cat si pe o alimentatie care accelereaza metabolismul.

Valentin Vasile a lucrat de-a lungul timpului cu vedete precum Maia Morgenstern, Maria Lucia Hohan, Andreea Raicu, Roxana Ionescu, iar in ultimul timp si-a propus sa schimbe radical stilul de viata al romanilor. Conceptul lui, LIMITLESS - Total Body Makeover, este deja o noua moda in materie de sport si dieta, asa ca l-am luat la intrebari pentru a-i afla secretele.
Ai scris o carte, „Stil de viață, nu dieta!”. Care sunt cele mai importante 3 sfaturi pe care le-ai dat acolo?

Cred ca cel mai important sfat e scris chiar pe prima pagina a cartii, un sfat pe care si eu la randul meu il am de la bunicii mei – si anume, ca „orice lucru valoros si sanatos nu poate fi obtinut decat cu efort si consecventa”. As putea spune cu usurinta ca asta este esenta ghidului de slabire „Stil de viata, nu dieta!”. Din punctul meu de vedere asa-numitul „efect yo-yo” nu exista, ci exista doar persoane care dupa ce si-au atins obiectivul s-ar reintors la vechile obiceiuri nutritionale care i-au adus la forma fizica deficitara si sanatatea precara inca din prima faza. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt nici pe departe promotorul unor principii precum „nu trebuie sa mai gusti cat vei trai zahar sau vreun alt aliment care iti place, dar care te ingrasa”. Dimpotriva, eu cred cu tarie ca intr-un stil de viata sanatos in care iti mentii rezultatele fitness pe care le-ai si obtinut, dar si in care sanatatea ta sa fie la cote maxime, poti prinde in cantitati rezonabile si mici placeri culinare. Spre exemplu, alimentatia mea e formata undeva la 90% din alimente care sa ma mentina sanatos si fit, iar restul de 10% sunt dedicati gurmanderiilor, unui pahar de vin bun etc.

Celelalte doua cele mai importante sfaturi din carte cred ca sunt ca cei 90% te definesc, asadar important e sa nu lasi proportiile sa se inverseze, si faptul ar trebui sa ne ascultam in permanenta corpul si nu sa incercam sa ii „inchidem gura” cu pastile anti-balonare, anti-constipatie, anti-dureri de cap si, lasati-ma sa spun, pastila anti-stil de viata sanatos.

Cum slabesc femeile vs. cum slabesc barbatii? Care din ei sunt mai motivati?

Citeste articolul integral pe:foodstory.ro

Labels:


Comments:

Post a Comment





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?