Monday, March 3, 2014
Mănâncă sănătos în perioada postului
În perioada 3 martie - 19 aprilie, creștinii ortodocși parcurg Postul Paștelui, curățindu-și trupul și sufletul pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos. Iată câteva sfaturi de urmat, în această perioadă.
Pentru a evita carenţele alimentare din perioada postului ar fi bine să respecţi principiile unei nutriţii corecte.
Cei care ţin post preferă să gătească legume fierte excesiv sau cu adaos de ulei şi bulion în loc să apeleze la alimente mai puţin preparate ce îşi păstrează calităţile nutritive. Prânzul poate fi o salată de legume consistentă, puţin costisitoare, în care se amestecă roşii, ardei, castraveţi, fasole, porumb şi verdeaţă.
Alege cartofi natur sau copţi
Nu simplifica postul cu porţii uriaşe de cartofi prăjiţi......
Citeste versiunea originala pe: revistafelicia.ro
Pentru a evita carenţele alimentare din perioada postului ar fi bine să respecţi principiile unei nutriţii corecte.
Cei care ţin post preferă să gătească legume fierte excesiv sau cu adaos de ulei şi bulion în loc să apeleze la alimente mai puţin preparate ce îşi păstrează calităţile nutritive. Prânzul poate fi o salată de legume consistentă, puţin costisitoare, în care se amestecă roşii, ardei, castraveţi, fasole, porumb şi verdeaţă.
Alege cartofi natur sau copţi
Nu simplifica postul cu porţii uriaşe de cartofi prăjiţi......
Citeste versiunea originala pe: revistafelicia.ro
Labels: Stiri
Post a Comment