Monday, March 3, 2014
POSTUL PAŞTELUI | REŢETE DELICIOASE CU SOIA, care te ajută să înlocuieşti carnea
Ştiai că soia e un excelent înlocuitor pentru carne? Chiar dacă posteşti, trebuie să nu excluzi din alimentaţia zilnică proteinele. Aşa că încearcă patru reţete delicioase, în care poţi folosi acest ingredient, bogat în proteine.
Frigărui cu legume
Ingrediente: 500 g cuburi de soia fierte şi prăjite în puţin ulei, doi castraveţi, o ceapă roşie, ardei gras roşu şi galben.
Mod de preparare: se spală castraveţii şi se taie rondele, iar ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, la fel şi ardeiul roşu şi galben. Pe câte un băţ special se alternează o felie de castravete, un cubuleţ de soia şi câte o felie de ceapă şi ardei roşu şi galben, până se completează frigăruia.
Hamburger delicios
Ingrediente: 100 g cuburi de soia, 100 g de ciuperci, 5 linguri de pesmet, o ceapă, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: se fierbe soia. Se scoate, se scurge şi se fărâmiţează. Ceapa, usturoiul şi ciupercile se toacă mărunt şi se adaugă la soia. Se pune pesmetul şi se amestecă bine. Se formează chiftelele pentru hamburger şi se rumenesc pe ambele părţi, într-o tigaie, cu două linguri de ulei. Se serveşte cu salată verde şi ridichi.
Mai mult: libertatea.ro
Frigărui cu legume
Ingrediente: 500 g cuburi de soia fierte şi prăjite în puţin ulei, doi castraveţi, o ceapă roşie, ardei gras roşu şi galben.
Mod de preparare: se spală castraveţii şi se taie rondele, iar ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, la fel şi ardeiul roşu şi galben. Pe câte un băţ special se alternează o felie de castravete, un cubuleţ de soia şi câte o felie de ceapă şi ardei roşu şi galben, până se completează frigăruia.
Hamburger delicios
Ingrediente: 100 g cuburi de soia, 100 g de ciuperci, 5 linguri de pesmet, o ceapă, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: se fierbe soia. Se scoate, se scurge şi se fărâmiţează. Ceapa, usturoiul şi ciupercile se toacă mărunt şi se adaugă la soia. Se pune pesmetul şi se amestecă bine. Se formează chiftelele pentru hamburger şi se rumenesc pe ambele părţi, într-o tigaie, cu două linguri de ulei. Se serveşte cu salată verde şi ridichi.
Mai mult: libertatea.ro
Labels: Stiri
Post a Comment